Junioři jdou do finále extraligy z druhého místa


Svěřenci Lubomíra Vašiny se dokonale vytáhli na suveréna skupiny z Brna, který do té doby neprohrál, a na jeho palubovce urvali pro konečný zisk druhého místa čtyři body po dvou pětisetových maratonech.
Volejbal Brno – VK Ostrava 2:3 (-20,-27,25,16,-16) a 2:3 (18,-17,-20,14,-13)
Oba zápasy rozhodoval ve zkrácené hře nejtěsnější poměr bodů.
„Jeli jsme do Brna vybojovat druhé místo a jsme nesmírně šťastní, že se nám to podařilo. Kvalitní individuální výkony jsme proměnili v kolektivní. První zápas jsme mohli vyhrát 3:1, ale doplatili jsme na nepřesné výroky rozhodčích. Objektivně řečeno, na druhé straně ve zkrácené hře byli poškozeni domácí a nám spadla do klína výhra za dva body. Podobně vyrovnaný byl i druhý zápas, kdy jsme se přetahovali o každý míč. V koncovce pátého setu jsme byli šťastnější,“ zhodnotil dvě překvapivé brněnské výhry trenér Lubomír Vašina.
V posledních dvou zápasech jsme hostili beznadějně poslední Kojetín a o výsledku nebylo pochyb.
VK Ostrava – Kojetín 3:0 (19,19,13) a 3:0 (8,21,17)
Junioři neměli problém s rolí favorita. A jelikož Brno porazilo třetí Beskydy, bylo druhé místo ziskem šesti bodů potvrzeno. Zahráli si všichni kluci.
„Jelikož letošní juniorský tým tvoří také velké procento hráčů kadetské kategorie, bude pro nás na konci března poslední turnaj jejich extraligy dobrou přípravou na finále juniorů, které se bude hrát v prvním dubnovém týdnu. Tím, že jsme skončili po základní části druzí, budeme mít výhodný los ve finálové skupině, kdy budeme hrát co druhý zápas a to je důležitá výhoda vzhledem k únavě a koncentraci hráčů, aby měli mezi jednotlivými zápasy čas na odpočinek,“ dodává před vyvrcholením letošní extraligy juniorů trenér Lubomír Vašina.