Junioři vyhráli Emerson cup v Novom Meste nad Váhom

Na turnaj jsme odjeli se dvěma družstvy:
1) VK Ostrava A, kde nastupovali současní hráči VK Denis Kamrádek, Lukáš Kittel, Filip Bořuta (končící v této věkové kategorii), Matouš Vancl, Matěj Lex a nová akvizice našeho klubu blokař Vojta Kalmár.
2) VK Ostrava B, tento mladší tým byl převážně složen z hráčů, kteří by se měli objevit v příští sezoně v našem dresu. Za něj nastoupili Ondřej Unzeitig (2001, Česká Třebová), Michael Vodička (2001, Brno), David Kittel (2000, Opava), Vojta Tecl (2000, Česká Třebová) a dále naši hráči Nikolas Konya a Luboš Mazoch. 
Turnaj byl rozdělen na dvě skupiny po čtyřech. Zúčastnila se ho špička slovenského juniorského volejbalu a kromě našich týmů i družstvo ze Zlína. Skupiny se hrály v sobotu na tři hrané sety, v neděli pak na dva vítězné sety. 
Mladší kluci to měli proti starším volejbalistům velice těžké, ale nezklamali. Všechna utkání odehráli výborně a od postupu mezi nejlepší čtyři družstva je dělily dva body. Díky menší zkušenosti a v podstatě nulová sehranosti ztratili zápas proti družstvu ze Zvolenu až v koncovce třetího setu. Nakonec po dvou vítězstvích a třech porážkách skončili na 6. místě.
Naše starší družstvo pod hlavičkou VK Ostrava A nepoznalo na tomto turnaji hořkost porážky, když postupně ve skupině porazilo družstva VSC Zlín 3:0, VKP Bratislava 2:1, Nové Mesto 3:0. V zápase o postup do finále jsme porazili přemožitele našeho mladšího družstva Zvolen v poměru 2:1, když nás soupeř zaskočil velice bojovnou hrou v prvním setu. 
Ve finále jsme se potkali s velice silným družstvem domácích, kteří si v letošním ročníku slovenské extraligy myslí na některou z medailí a byl to opravdu souboj hodný finálovému zápasu. A jak zápas vypadal: První set prakticky po celou dobu vedeme, v koncovce se na nás soupeř dotahuje, avšak dvěma úspěšnými bloky končíme tento set v náš prospěch. Ve druhém setu po vcelku výrazném vedení toto ztrácíme a do koncovky jde soupeř až s tříbodovým vedením. Vypadá to na zkrácenou hru, ale servisem Denise Kamrádka dotahujeme a bereme tak jistotu z rukou domácích a v dramatické koncovce vítězíme podruhé v historii tohoto turnaje.
Při slavnostním vyhlášení máme radost nejenom z prvního místa, ale i z vyhlášení nejlepšího hráče turnaje, kterým se stal Lukáš Kittel.
emerson 1
 emerson 2