Junioři a kadeti získali prestižní ocenění od Moravskoslezského kraje za rok 2016

V aule Gong v ostravské Dolní oblasti Vítkovic ocenil kraj nejlepší sportovce loňského roku v anketě „O nejlepšího sportovce Moravskoslezského kraje“ a na tomto prestižním ocenění nechybělo ani naše družstvo mládeže Volejbalový klub Ostrava. Ten si toto ocenění vysloužil za kvalitní a odbornou práci z mládeží, která v loňském roce znamenala 3. místo na M-ČR kadetů a především získání „MISTROVSKÉHO TITULU“ v kategorii juniorů po 30 letech. 
Náš oddíl a družstva mládeže se tak zařadila po bok slavných sportovních hvězd České republiky závodící či pocházející z Moravskoslezského kraje jakými jsou například Petra Kvitová, Barbora Závadová, florbalistky 1. SC Vítkovice či hokejisté Ocelářů Třinec. Do síně slávy byli pak oceněni Dana a Emil Zátopkovi a fotbalista Jaroslav Netolička.
Galavečer pořádá každoročně Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje a Moravskoslezskou krajskou organizací České Unie sportu Moravskoslezskou krajskou organizací ČSTV.
Připomeňme si tento krásný okamžik pro oddíl, kluky a realizační tým.
Individuální ocenění jako nejlepší hráči si odnesli M. Šmídl, Vojta Bauman, Jan Štefko
O mistrovský titul juniorů se zasloužili:
M. Šmídl, J. Dvořák, , D. Karol, L. Vašina, F. Bořuta, L. Kittel,  J. Pastorek, T. Čermák, M Privara, V. Bauman, M. Vancl, A. Kozel, D. Kamrádek, Trenér: L.Vašina, asistent trenéra D. Voda.
O třetí místo kadetů na mistrovství ČR se zasloužili:
L. Vašina, J. Dvořák, V. Bauman, M. Vancl, A. Kozel, L. Mazoch, P. Mlčák, J. Janošec, M. Lex, V. Dastík, R. Dihel, Trenér: L. Vašina, asistent trenéra D. Voda.
Mládežnická družstva byla navržena v anketě ČVS o nejlepší mládežnický oddíl v ČR s charakteristikou „nejdynamičtěji se rozvíjejícího mládežnického oddílu“ a trenér LUBOMÍR VAŠINA se stal nejúspěšnějším trenérem roku.
 diplom web