Po skvělém obratu přišla vydřená výhra

Extraliga mužů – 1. kolo
Příbram – VK Ostrava 2:3 (13,22,-18,-23,-12)
VK Ostrava: Podlesny, Dvořák, Marcyniuk, Muroň, Janků, Ihnát – Sobczak. Střídali: Šoltys, Štefko, Vancl. Trenér Jan Václavík.
Do utkání jsme nastoupili bez reprezentačního blokaře Olivera Sedláčka, kterého nepustila na palubovku nemoc. V prvním setu jsme uhráli pouze třináct bodů. „Byli jsme hodně nervózní. Zkazili jsme prvních pět podání. Soupeř se dostal do náskoku a dobře ztrátoval,“ viděl příčinu debaklu v první sadě trenér Jan Václavík.
V koncovce druhého setu jsme byli blízko ke srovnání zápasu, ale prohráli jsme 25:22. „Byly tam zase nějaké chyby a soupeři jsme dohrání koncovky ulehčili,“ poznamenal Jan Václavík.
Po dvou prohraných setech trenér Václavík překopal sestavu. Jakuba Dvořáka na místě univerzála nahradil smečař David Janků a na smeč nastoupil Matouš Vancl. A hlavně pro Matouše to byl skutečný křest ohněm. Během tří setů musel přijímat 23x, což byla přesně polovina všech přihrávek, přestože mu spoluhráči co nejvíce vypomáhali. Dokonce často přihrávalo i „účko“ David Janků. Matouš pomohl i na smeči, z třinácti nahrávek jich položil osm.
„Začali jsme hrát jednoduše a bojovali jsme. Příbram vyznávala podobný styl. Podařilo se nám to otočit. Po dobrém třetím setu jsme zvládli koncovku čtvrtého a dvoubodový náskok ve druhé polovině zkrácené hry nakonec přetavili v zisk druhého bodu,“ dodal k obratu ve vývoji zápasu Jan Václavík.