Budeme hrát v Praze o třetí místo?

1. Pokud Kladno jakkoliv vyhraje, už nemáme v Praze o co hrát. Budeme čtvrtí a play off s pátým Karlovarskem začneme doma 19. března. Hraje se na tři vítězné zápasy, místo zápasu se po každém utkání střídá.
2. Abychom šli do vyřazovacích bojů ze skvělé a před sezonou neočekávané třetí pozice, musí Karlovarsko doma bodovat naplno, stejně jako my proti Praze. V takovém případě začínáme opět 19. března a nejpravděpodobnějším soupeřem by bylo Brno. Karlovarsko už v žádném případě nemůže být třetí.
3. Bez ohledu na výsledek utkání v Karlových Varech nám jakákoliv výhra zajišťuje nejhůře čtvrtou pozici a tím také výhodu prvního a rozhodujícího utkání ve čtvrtfinále v play off v domácím prostředí.
4. Ze čtvrtého místa postoupíme i v případě, že prohrajeme 2:3 a Karlovarsko stejným výsledkem zvítězí.
5. Karlovarsko nás na páté místo odsune v případě, že získá o dva body více než my. V tomto případě v naší hale začne play off druhým zápasem 22. března.
V případě rovnosti bodů o pořadí v tabulce rozhoduje vyšší počet vítězství. My jich máme zatím 13, Karlovarsko 14 a Kladno 15. V případě i stejného počtu vítězství rozhoduje podíl setů.
Rozhodnuto není ani na dalších pozicích v tabulce. Otazník je nad vítězem základní části, jestli bude z Liberce nebo Českých Budějovic. Jasno není ani na šesté až desáté pozici a složení dvojic do předkola play off. Brno ještě může přijít o elitní šestku, když nezíská v posledním kole ani bod a Příbram zaboduje naplno, protože by měla větší počet vítězství při bodové rovnosti.