Béčko je po osmi kolech druhé


Dosavadní výsledky VK Ostrava B:
Orlová 3:0 a 3:1
Kylešovice 0:3 a 3:1
VŠB – TU Ostrava 3:0 a 3:2
Dolní Benešov 1:3 a 1:3.
Poslední dvě utkání doma s Dolním Benešovem našemu týmu nevyšla. Obě skončila shodnou porážkou v poměru 1:3.
„Ve velmi okleštěné sestavě jsme v sobotu přivítali letos výborně hrající Dolní Benešov. Oba týmy měly na kontě zatím jednu porážku, takže to bylo de facto utkání o první místo. Bohužel nám chyběli oba blokaři i nahrávač, a tak musela nastoupit stará garda. Někteří hráči zrovna nejsou v ideálním zdravotním stavu, a to se výrazně projevilo na výkonu družstva. Přesto jsme nezačali vůbec špatně a první set celkem s přehledem vyhráli. Postupně se ale vytrácela herní jistota, soupeř zařadil vyšší rychlostní stupeň a začal nás přehrávat. Škoda druhého setu, ve kterém jsme sahali po vítězství. Vedení 2:0 by bylo skvělé. To se ale nepovedlo a taktovku utkání již pevně drželi naši soupeři. Dělali jsme spoustu nevynucených chyb a tak jsme v následujícím průběhu utkání již neměli šanci,“ řekl k prvnímu zápasu hráč a vedoucí mužstva VK Ostrava B Radek Brzobohatý.
VK Ostrava B: Urban Michal, Březina Michal, Brzobohatý Radek, Halecký Michal, Mýlek František, Kolář David, libero Lindovský Martin.
„Do druhého utkání jsme šli s odhodláním poprat se o lepší výsledek. Dá se říct, že jsme hráli vyrovnanější partii než v prvním utkání, lepší kvalita hry však byla na straně soupeřů. První set se nám moc nepovedl, ve druhém jsme s vypětím všech sil pro nás urvali koncovku. Třetí a čtvrtý set jsme bojovali, ale na soupeře to nestačilo. Byl přece jen o kousek lepší. Škoda, neboť v nastaveném systému soutěže to znamená, že i pokud se probojujeme do finálové skupiny, ztráta tam již bude značná, ne-li nedostižitelná,“ dodal Brzobohatý k druhému zápasu.
VK Ostrava B: Urban Michal, Brzobohatý Radek, Halecký Michal, Mýlek František, Kolář David, Navrátil Vojtěch, libero Březina Michal.