Z Odoleny Vody vezeme bod


Extraliga mužů – 7. kolo
Aero Odolena Voda – VK Ostrava 3:2 (20,17,-22,-25,12)
VK Ostrava: Štefko, Beal, Kotas, Sedláček, Menner, Janků – Sobczak. Střídali: Podlesny, Beal, Vancl, David. Trenér Jan Václavík.
Zápas jsme začali dobře a byli jsme bodově vepředu před soupeřem. Vyrovnaná podívaná to byla do stavu 16:16, ale závěr setu už patřil domácím. Od počátku druhého setu byla Odolena Voda jasně lepším celkem a od stavu 4:1 navyšovala své vedení až na osm bodů (18:10). Nakonec domácí vyhráli druhý set hladce 25:17.
Naši hráči však zápas nezabalili. Od počátku třetího setu začali mít na palubovce navrch. Před koncovkou třetí sady měli dvoubodový náskok, který si pohlídali až do jejího konce. Ve čtvrtém setu to za stavu 20:16 pro domácí vypadalo na brzký konec zápasu. Náš tým se však vzchopil, srovnal a ve vypjaté koncovce si proměněním třetího setbolu vynutil rozhodující zkrácenou hru.
V pátém setu domácí méně chybovali a vedli 11:8. Ještě jednou jsme se přiblížili, a to na stav 12:11. Několik nevynucených chyb nás však nenechalo obrat dokonat. Aero vyhrálo zkrácenou hru 15:12.
Hodnocení utkání trenéra Jana Václavíka:
„Celé utkání zlomil první set. Tam jsme vedli i o čtyři balóny, ale neutekli jsme soupeři na ještě trochu větší náskok, třeba pěti, šesti bodů, abychom ho vyhráli. Naopak uspěli domácí a to je nakoplo. Za stavu 2:0 na sety jsme ukázali vůli a velkou bojovnost a zápas jsme srovnali. Ve zkrácené hře jsme udělali hodně chyb. I tak jsme se dostali ještě na stav 12:11. Bohužel ubráněný útok domácích jsme nedokázali složit a získat bod a to byl konec všech nadějí.“