V přípravě nás nyní čeká Kamerun a Soligorsk

Příprava v rakouském městě Zwettl, kde sídlí klub našeho bývalého úspěšného trenéra Zdeňka Šmejkala Waldviertel, byla podle trenéra Honzy Václavíka velice přínosná.
„Do Rakouska jsme odjížděli bez smečaře Mennera, který si stále plní reprezentační povinnosti, zraněného Kotase a na místě bohužel onemocněl Bauman. Zatím jsme v přípravě neměli moc času na volejbal a tak jsme první den pobytu zaměřili na společný modelový trénink s týmem Waldviertel. Musím říct, že to bylo velmi přínosné, zdravě vyhecované, a že kluci tam předvedli lepší volejbal, než v pátečním klasickém utkání, které jsme prohráli 3:1,“ vrací se k rakouskému pobytu trenér Jan Václavík.
Náš tým nyní sehraje další dva přípravné zápasy 3. a 4. září v polských Gliwicích. „V pondělí od 17 hodin nastoupíme proti reprezentaci Kamerunu, s kterou hrál v minulém týdnu také polský národní tým v rámci přípravy na mistrovství světa. V úterý od 15 hodin se postavíme proti běloruskému mistru Soligorsk,“ dodává trenér Jan Václavík k nejbližšímu programu přípravy na nový extraligový ročník.
(Foto: Hráči Kamerunu na MS 2010, kde se utkali i s Českou reprezentací)