Mitchell Beal - americká posila na post univerzála


S volejbalem začínal Mitchell v útlém věku. „Hrál jsem si doma na našem dvoře nebo jsem docházel za otcem na jeho tréninky, když vedl americký národní tým. Jako registrovaný hráč jsem začal hrát od svých patnácti let,“ vzpomíná Mitchell Beal na své volejbalové začátky.
Než se Mitchell vydal do Evropy, prošel mládežnickými soutěžemi a nejvyšší mužskou univerzitní soutěží NCAA. „Působil jsem v týmu na univerzitě George Masona ve Virginii a poté jsem hrál za státní univerzitu v Ohio,“ doplňuje Beal.
„Po absolvování vysoké školy jsem se rozhodl věnovat volejbalu profesionálně. Odešel jsem do Belgie, kde jsem hrál první divizi za Gent a pak ve Švýcarsku první a druhou ligu za tým TSV Jona. V létě 2017 jsem působil také krátce v izraelském národním týmu,“ popisuje americký univerzál evropská angažmá.
Ve Švýcarsku se potkal v jednom týmu s naším bývalým smečařem Adamem Záhorským. „Ano, s Adamem jsme spolu hráli loňskou sezonu. Jsme přátelé a jsme stále v kontaktu. Snad se nyní v Ostravě potkáme více,“ vzpomíná na českého spoluhráče. „Právě Adam mi pomohl k angažmá v Ostravě. Přes něho jsem se dostal do kontaktu s trenérem Václavíkem a přes mého agenta jsme se domluvili.“
Po loňské sezoně strávené ve Švýcarsku se Beal cítí v dobré formě: „Těším se na českou extraligu. Vím, že ostravský volejbal má bohatou a úspěšnou historii a já bych mu chtěl pomoct znovu na vrchol. Vím, že je to dlouhá cesta. V soutěži bude spousta špičkových mužstev, ale když vidím talentované spoluhráče, nemám o náš tým strach. Pokud vytvoříme správnou týmovou chemii, můžeme dosáhnout úspěchu.“
Beal rád ve volném čase fotí a snímky uveřejňuje na svém instagramu. „Sleduji americký fotbal - fandím týmu Ohio State Buckeyes, dále hokejovou NHL i basketbalovou NBA. Mám rád dobrodružství a volný čas chci trávit co nejvíce venku. Těším se, že budu poznávat Ostravu a skvělé lidí, kteří tady určitě žijí,“ dodává k trávení volného času americká posila Mitchell Beal.

beal text