Anton Menner – reprezentační smečař z Rakouska


„S volejbalem jsem začínal v devíti letech a od kategorie U 11 do kategorie U 21 jsem hrával za Štýrský Hradec. Od 15 let jsme pravidelně vyhrávali národní mistrovství Rakouska. V 17 letech jsem nastoupil poprvé za první bundesligový tým,“ vrací se Anton Menner k volejbalovým začátkům a úspěchům v mládežnických kategoriích.
Ve 21 letech přestoupil do týmu Waldviertel, kde poznal našeho bývalého trenéra Zdeňka Šmejkala. Následně získal v dresu týmu Aich/Dob v rámci rakouské bundesligy stříbrné medaile.
„Prvním mým angažmá mimo Rakousko byla slovenská Nitra, kde jsme loňskou sezonu dosáhli na extraligové stříbro. Do Ostravy jsem se dostal přes mého manažera. Těším se na nové prostředí a doufám, že bychom se s týmem mohli prokousat mezi nejlepší čtyři celky soutěže. Vše je možné. Budu každý zápas bojovat za Ostravu, aby ho vyhrála,“ popisuje Menner svůj přesun ze slovenské extraligy do té české.
Menner je reprezentantem Rakouska. „Před dvěma roky jsme získali v Evropské lize bronzové medaile. Zúčastnili jsme se následně Světové ligy, kde nám unikla účast v nejlepší čtyřce,“ říká rakouská posila ke svým reprezentačním úspěchům v národním dresu Rakouska.
„Těším se na narození potomka,“ ještě dodává Anton Menner, který se v říjnu stane šťastným otcem. Ve volném čase rád chodí do přírody, má rád psy a také rád tančí na dobrou hudbu.

menner1

menner2

menner3

menner4