Zápas s Odolenou Vodou netradičně od 18 hodin


V prvním vzájemném měření sil jsme na palubovce našeho soupeře zvítězili 3:1 a je to jedno z našich dvou vítězství půdě soupeře, když jsme ještě uspěli ve stejném poměru setů v Benátkách nad Jizerou.
V utkání jsme favoritem a musíme získat tři body. Odoleně Vodě se letos nedaří. Zatím získala jediný bodík za pětisetovou prohru s Benátkami nad Jizerou. Vedení klubu vydalo na svých webových stránkách prohlášení, ve kterém vysvětluje příčiny současného neutěšeného stavu. Tím jsou podle něj jednak zranění a také angažování cizinců, kteří herně nestačili na naši extraligu.
Srbský smečař Nenad Ćosić nepřesvědčil trenéra Vojíka o svých kvalitách, možná i vinou hned tří lehčích zranění. Nyní nastupuje ve švédské lize s průměrem 15,8 bodů na zápas. Polský blokař Marcin Bachmatiuk neměl odpovídající výkonnost na to, aby se dostal do základní sestavy týmu, proto s ním byla rozvázána smlouva.
Největším problémem Odolky je zranění opory týmu Martina Hladíka, který se po vynikající prezentaci na univerziádě musel hned na začátku sezony podrobit artroskopickému zákroku kolena. Navíc hned ve svém prvním zápase po návratu si přivodil díky zákroku soupeře výron kotníku. Dosud v této sezóně zasáhl pouze částečně do tří utkání.
Steven Morales přišel jako náhrada za zraněného Martina Hladíka na post univerzála. Bohužel desátý den svého působení si při cvičeních zaměřených na blokování poranil pravé koleno. Ze zkušených hráčů v týmu působí zkušený Tomáš Kotrch.
Odolena Voda nyní ztrácí 9 bodů na 10. místo znamenající předkolo play off. Má však k dobru únorovou dohrávku 14. kola s Brnem.
Přijďte povzbudit v sobotu od 18 hodin naše hráče, aby si vítězstvím napravili reputaci po předešlých dvou porážkách se Zlínem a Českými Budějovicemi a v tabulce se drželi na dohled 6. místa, o něž bojujeme s Příbramí. Ta v tomto kole hostí Liberec.