Jasná prohra v Budějovicích


V boji o kýžené šesté místo po základní části jsme naštěstí neztratili, protože náš přímý konkurent z Příbrami prohrál v Ústí nad Labem 3:1 a stále na něho ztrácíme pouhý jeden bod.
Extraliga mužů – 14. kolo
Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (12,21,15)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Vašina – Sobczak. Střídali: Bořuta, Balon, Sedláček, Nugent, Šoltys. Trenér Jan Václavík, asistent trenéra Tomáš Zedník.
V prvním setu jsme na soupeře nestačili od prvního míče. „Musím uznat, že Budějovice hrály výborně a skvělým podání nás zatlačily daleko od sítě a my jsme nedokázali ztrátovat,“ řekl k prvnímu setu, který jsme prohráli jednoznačně 25:12 asistent trenéra Tomáš Zedník.
Druhý set jsme začali daleké lépe. Do prvního technického oddechového času jsme byli ve vedení. To nám ale dlouho nevydrželo. Domácí favorit skóre rychle otočil a vedl před koncovkou 21:14. Kluci to nevzdali, mohutně stahovali, ale nakonec prohráli druhý set 25:21. „Set jsme začali dobře. Podruhé šel do zápasu za Mateusze Filip Bořuta a na rozdíl od prvního setu to neslo ovoce. Domácí však set otočili při výborném servisu Křesťana a pestré hře druhého nahrávače Kupilíka, který hrál více přes kůly na Michálka a Filu a těm se také dařilo. My jsme bojovali, stahovali jsme, ale nakonec jsme neměli sílu stav srovnat,“ poznamenal Zedník k druhému setu, který byl z naší strany nejlepší částí zápasu.
Třetí set měl opět jasný scénář. Jihostroj postupně navyšoval náskok až na konečných 25:15. „Nechytili jsme opět začátek a o osudu zápasu bylo brzy rozhodnuto,“ dodal Tomáš Zedník.