Starší žáci pokračovali v Českém poháru ve výborných výkonech

Na druhém turnaji elitní skupiny Českého poháru v Novém Jičíně si naše družstvo U16 vedlo opět skvěle a ze sedmi zápasů pět vyhrálo a v průběžné tabulce získalo 3. místo.
Po úspešnom rozradení v prvom turnaji Českého poháru U16, sme postúpili do A skupiny. Cez víkend nás čakali ozaj zdatní súperi a každý zo zápasov bol veľmi náročný. V Novom Jičíne hrala A skupina na ŽŠ Komenského. Rozlosovanie v sobotu 18.11.2023 bolo ťažké, keď sme hrali štyri zápasy v slede po sebe. Nasledovala krátka prestávka na obed a potom posledný piaty zápas sobotného programu.
Výsledky v sobotu naznačovali, že máme šancu na dobré umiestnenie v konečnej tabuľke turnaja. V nedeľu sme nastúpili s dobrou koncentráciou a pokračovali sme v dobrej hre. Konečná bilancia turnaja bola 2 prehry a 5 víťazstiev, čo znamenalo 3. miesto v poradí a solídny bodový zisk do priebežnej tabuľky.
Výsledky zápasov vo skupine A
Sobota:
1. VK Ostrava - TJ Sokol Letovice 2:0 (13,14)
2. VK Ostrava - VS Ostrava 2:0 (13,15)
3. VK Ostrava - TJ Svitavy 2:0 (21, 23)
4. VK Ostrava - TJ Jiskra Havlíčkův Brod 0:2 (-18,-18)
5. VK Ostrava - VK Brno 0:2 (-24,-16)
V prvom zápase s Letovicami sme ukázali naše možnosti. Pestrý útok v kombinácii s agresívnym podaním súpera zaskočil. Rovnako sme nabehli aj na Volejbalový Spolok Ostrava. Hrali sme presne v medzihre a hru sme stavali na presnej prihrávke podania. Súper z Ostravy nestíhal brániť sieť a útok sme zakončovali tvrdou ranou.
Veľmi náročný bol duel číslo tri proti Svitavám. Úlohou bolo ubrániť najlepšieho hráča, ktorý okrem skákaného podania útočil zo všetkých pozícií. Hra sa bodovo prelievala na obidve strany. Takticky sme dokázali podaním obchádzať lídra súpera. V koncovkách setov sme hru preklopili na svoju stranu. Zdobila nás bojovnosť a skvelá hra v poli. Sebavedomie, ktoré sme získali po troch víťazstvách a peknej hre bolo na mieste.
V sobotu ešte nasledovali dva zápasy proti dvom najlepším družstvám východnej skupiny Českého poháru. Proti Brodu sme mali výborné momenty, ale útoky súpera sme neubránili na sieti ani v poli. Treba športovo priznať, že Brod bol aktuálne nad naše sily.
V poslednom súboji s Brnom sme mali výborný vstup do zápasu. Účinné podanie a presný útok po medzihre nám priniesol vedenie19:13. Pokračovali sme v dobrej hre a viedli sme 23:19. Zdalo sa, že súpera zlomíme, ale prišli malé zaváhania na prihrávke aj v útoku. Svoje šance sme nedokázali využiť, útočili sme do siete, a ďalším útokom chýbala razancia. Brno sa nevzdalo a koncovku vyhralo. Bola to škoda, že sme tento prvý set nezískali. V druhom sete malo Brno prevahu vo všetkých činnostiach.
Po sobote sme však boli s výkonmi jednotlivcov aj celého družstva mimoriadne spokojní. Čakali nás ešte dva nedeľné zápasy...
Nedeľa:
6. VK Ostrava - VSC Zlín 2:0 (14, 13)
7. VK Ostrava – Kladno volejbal cz 2:0 (20,11)
Výborne rozohratý turnaj zo soboty sme dohrávali v nedeľu dvoma zápasmi. Na dobrú hru sme dokázali nadviazať. Hrali sme pestro a presne v útoku. Súperi nestačili na naše tvrdé podanie reagovať. Vo všetkých setoch sme dokázali bodové náskoky udržať. Boli sme radi, že družstvo ukázalo dobrú kondičku, aj koncetrácia na hru vydržala celý turnaj. Konečné tretie miesto je parádne. Vyhralo Brno a druhý bol Havlíčkov Brod. Ostatní súperi skončili za nami.
Zostava VK Ostrava: Martin Prokeš, Adam Rozšafný, Petr Hanzlík, Vašek Tesař, Hynek Vícha, Ondřej Ružička, Jan Janošec, Marek Stavárek, Vojtěch Elbel, tréneri Vaculík a Dvoran
A záverečné hodnotenie: Bolo príjemné vidieť nasadenie aj bojovnosť našich hráčov. Nebudem dvíhať jednotlivcov, lebo každý prispel svojím dielom. Aj súperi ocenili náš posun v hre. Zvládli sme viacero zložitých momentov. Boli aj v setoch, ktoré vyzneli pre nás bodovo jednoznačne.
Pohár pokračuje rýchlym tempom a hráme už v termíne 2.-3.12.2023 . Turnaj bude znova v Novom Jičíne.
A ešte na záver. Veľké ĎAKUJEME všetkým rodičom a rodinám, ktorý nás prišli na turnaj podporiť v sobotu aj v nedeľu. Zdá sa, že sa nám tvorí super FAN klub. ĎAKUJEME!!! Per to tam !!!

stčp231

stčp232