Starší žáci skončili na pátém místě krajského přeboru


VK Ostrava - Kopřivnice 2: 0 (18,15)

V prvom zápase sme hrali od úvodu s chuťou a dobrým nasadením. Po účinnom podaní sme domácich výrazne odtlačili od siete a lopty, ktoré k nám prišli zadarmo, sme odvážne dohrávali. Domáci sa snažili hru vyrovnať, ale nedokázali na našu rýchlu hru reagovať. Do základnej zostavy sa zaradil po dlhodobom zranení Filip Srovnal. Jeho prítomnosťou na ihrisku sa spresnila prihrávka aj medzihra. Nahrávač Sulek mohol hrať viacej útokov stredom siete. V dobrom tempe sme získali prvý zápas pre seba.

VK Ostrava - Havířov 2: 0 (12,10)

Druhý zápas, v ktorom sme narazili na Havířov, bol vždy vyrovnaný len v úvode setu. S chuťou hrajúci Závodský výborným útokom bodoval. Podanie nám fungovalo a súper často chyboval na prihrávke aj v útoku. Po našej presnej prihrávke sme účinne útočili zo všetkých pozícii. Do hry postupne zasiahli všetci hráči a dobrá hra nám vydržala. Súper v druhom sete už nedokázal korigovať náš vysoký bodový náskok.

VK Ostrava - Blue Volley Ostrava B 2: 0 (13,14)

V poslednom zápase sme premiešali základnú zostavu. Na nahrávke hral David Nguyen a súpera sme prevýšili vo všetkých činnostiach. Šancu v hre dostali všetci hráči. Hru sme držali účinným útokom aj dobrou obranou siete. Bodový náskok sme udržiavali po celý zápas.

Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Aleš Závodský, David Nguyen, Filip Srovnal, Jan Kovařčík, Daniel Starovič, Jan Mlčák, Filip Dao.

Roman Dvoran tréner žiakov:

„Podarilo sa nám splniť rolu favorita. Hráči v turnaji nič nepodcenili a hrali sme výborne v útoku. Návratom Filipa Srovnala do zostavy sa naša hra spresnila, Filip obsadzoval priestor v poli a dobre organizoval obranu aj prihrávku podania. Hrali sme proti slabším súperom, ako v posledných turnajoch. Aj takéto zápasy majú pre družstvo zmysel, vyskúšali sme si iné varianty hry. O mesiac nás čaká kvalifikačný turnaj o postup na majstrovstvá republiky starších žiakov. Úlohou je čo najlepšie trénovať, aby sme na tomto turnaji predviedli dobrú hru a pokúsili sa uspieť.“