Starší žáci celkově pátí v Českém poháru


V súťaži Českého poháru sa hral cez víkend finálový turnaj v Hradci Králové, ktorý bol záverečnou bodkou celej súťaže. Po dvoch predchádzajúcich celoštátnych kolách sa rozhodovalo o konečnom poradí v tejto súťaži. Turnaj odohralo 24 družstiev v troch osemčlenných skupinách. Naši žiaci mali po dvoch turnajoch v A skupine výbornú pozíciu, ale nevýrazné výkony vo finálovej fáze, znamenali pokles v konečnom poradí. Po súčte výsledkov všetkých troch turnajov sme skončili na konečnom piatom mieste.

Piatok

1. VK Ostrava - Nový Jičín 0:2 (-23,-16)

Vstup do turnaja nám nevyšiel. Súper hral trpezlivo a naša hra bola neistá. V úvode sme držali vyrovnanú hru až do koncovky. V druhom sete nám chýbal úspešný útok po medzihre v poli a presnejšia prihrávka podania. Podaním sme nezatlačili a Jičín kombinačnou hrou ovládol sieť.

Sobota

2. VK Ostrava - Kolin 0:2 (-11,-22)

S hrou sme sa trápili aj keď sa posúvala základná zostava. V každej rotácii sme robili chyby v prvých činnostiach. Skazené podania aj prihrávky súperovi výrazne pomáhali k bodom. Útokom sme bodovali len sporadicky. Stredom siete sme neútočili, lebo sme nedokázali presne prihrať loptu k nahrávačovi. Peknú hru sme predviedli v druhom sete, ale v koncovke sme súpera na sieti neubránili.

3. VK Ostrava - Liberec 0:2 (-11,-9)

V ďalšom zápase v skupine, sme hrali s favoritom turnaja. Dukla od začiatku tlačila do nás podaním a rýchlou hrou na sieti. Body sme získavali ťažko, chýbala odvaha aj dravosť. Na presnú hru súpera sme nedokázali reagovať a jeho prevaha bola citeľná.

4. VK Ostrava - Lanškroun 0:2 (-13,-23)

V poslednom sobotňajšom zápase sa hrali zápasy play off a za súpera sme dostali Lanškroun. V prvom sete sme hrali príliš opatrne a s rešpektom. Po zmene strán sa naša hra výrazne polepšila a skóre sa menilo po bode. Dramatickú koncovku súper ustál a získal cenné víťazstvo. Po tomto zápase bolo jasné, že v nedeľu hráme v skupine o 5- 8 miesto.

Nedeľa

5. VK Ostrava - Příbram 1:2 (-17,23,-16)

Našim prvým súperom v nedeľu bolo družstvo, s ktorým sme mali v toto ročníku poháru pozitívnu bilanciu. Do zápasu sme ale vstúpili bez potrebného nasadenia a koncentrácie a súper to využil na zisk setu. Potom prišla naša dobrá hra, pekne sme útočili aj bránili. V koncovke sme dokázali súpera ubrániť. Rozhodujúci set bol dramatický a mali sme aj šance na víťazstvo. Spravili sme však chyby, ktoré súper využil a zvíťazil 18:16. Zahrali sme náš najlepší zápas na celom turnaji.

7. VK Ostrava - Česká Lípa 0:2 (-19,-21)

Súboj s týmto súperom mal mimoriadny význam. Aj keď sme hrali o 7 miesto v skupine, tak víťazstvo znamenalo posun do prvej štvorky v konečnej tabuľke Českého poháru. Celkove bola hra vyrovná, len v niektorých postaveniach sa nám nedarilo loptu útokom položiť. Lípa bola bodovo pred nami a náskok sme len korigovali. Prehra znamenala naše konečné piate miesto v Českom pohári a Česká Lípa skončila na štvrtom mieste.

Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Matěj Augusta, Aleš Závodský, Jakub Pelikán, David Nguyen, Jan Kovařčík, Jan Mlčák, Lukáš Filip, Filip Srovnal, Daniel Starovič.

Konečné poradie Českého pohára - prvá osmička (spolu hralo 24 družstiev)

1. Dukla Liberec
2. VK TJ Lanškroun
3. TJ Nový Jičín
4. Česká Lípa
5. VK Ostrava
6. Příbram
7. Kolín
8. Hradec Králové

Slovo trénera: Formát tejto súťaže je výborný. Celkový úspech sa dá dosiahnuť ak dokáže družstvo hrať stabilne dlhší časový úsek. Prvé dva finálové turnaje sme hrali pekne a prekvapivo úspešne. Do posledného tretieho turnaja sme išli odhodlaním dosiahnuť čo najlepší výsledok. Zmenená základná zostava mala pekné momenty. Striedali sme dramatické vyrovnané sety so setmi, v ktorých sme získali menej ako 15 bodov. Hráči cítili, že máme výraznejší úspech na dosah, ale s touto alternatívou sa nedokázali vysporiadať. Pre družstvo to bol skvelý zážitok a diplom za piate miesto je zaslúženou odmenou. V turnaji sme videli porovnanie výkonnosti 24 družstiev z celej republiky a určite z tohto počtu hráčov vzídu výborní hráči a snáď aj budúci reprezentanti. Naše družstvo na medailové umiestnenie nedosiahlo, hráči získali cenné skúsenosti a zážitky. Do budúceho ročníka Českého poháru máme čo vylepšovať, aby sme dokázali znovu hrať medzi najlepšími.

20180318 131543

20180318 133338