V Českém poháru žáci druzí jen horším poměrem míčů

Sobota, skupina A hala ABC Nový Jičín
VK Ostrava - Nový Jičín A 0:2 /-19, -13/
V prvom zápase turnaja sme nezachytili začiatok. Súper od úvodu dominoval vo všetkých činnostiach. Ostrava robila série chýb a hráči pôsobili bezradne. Jičín bol na sieti nekompromisný, tvrdý útok ani podanie sme v poli nevedeli spracovať. Rovnako v druhom sete sme útokom súperovi nedokázali ublížiť. V medzihre sme boli nepresní a nahrávač Sulek loptu naháňal po celom ihrisku. Domáci svoju dobrú hru udržali a zápas s prehľadom hladko vyhrali. Naša pasivita aj prejav boli sklamaním.
VK Ostrava - Znojmo 2:0 /14,19/
Prehra v prvom zápase družstvo nabudila. Zápasy sa hrali po sebe , ale do súboja nastúpila úplne iná Ostrava. Pohyb, obetavosť aj nasadenie priniesli zlepšenie celej hry. S presným útokom smečiarov sa postupne zdvíhalo aj sebavedomie potrebné na prihrávke. Pekné zákroky na prihrávke aj v poli predvádzal Fabikovič . Družstvo sa vrátilo k svojej hre a súpera sme prevýšili vo všetkých činnostiach. Na sieti sme ubránili dvoch vysokých smečiarov a dvojsetové víťazstvo bolo naše.
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 2:0 /18,15/
Do tretieho zápasu sme nastúpili podľa rozpisu bez oddychu. Družstvo však túto variantu dokázalo zvládnuť. Útočné akcie ťahal Závodský a Struška. Na nahrávke sa Sulekovi darilo rozdeľovať lopty na všetkých útočníkov. Na našu pestrú hru súper nedokázal odpovedať. Zápas sme mali pod kontrolou a bodové náskoky sme udržali aj v druhom sete. Druhé víťazstvo výrazne vylepšilo náladu v družstve.
VK Ostrava - Lanškroun 1:2 /19,-21,-8/
V poslednom sobotňajšom zápase sme favorita v úvode zaskočili. Podaním sme súpera odtlačili od siete a darila sa nám dohrávka útokom po medzihre. Hra mala dobrú rýchlosť a vedenie v zápase bolo na našej strane. V druhom sete Lanškroun ubránil niekoľko našich útokov a získal štvorbodový náskok. Snažili sme sa na podaní zariskovať, ale naše auty a lopty do siete znamenali body pre súpera. V treťom skrátenom sete získal Lanškroun dôležité body priamo z podania. Na útoku sme zahrali opatrne a bez razancie. Súper využil naše chyby v poli a set získal pre seba. Za predvedený výkon sa však naše družstvo hanbiť nemuselo.
Nedeľa, skupina A hala ABC Nový Jičín
VK Ostrava - Beskydy 2:0 /15,14/
V nedeľu ráno boli našim prvým súperom Beskydy, ktoré sú našim tradičným súperom aj v klubovej krajskej súťaži. Do základnej zostavy sa posunul Pelikán a ukázal pekné momenty na podaní aj v útoku. Sobotné ráno sa nezopakovalo a hru sme po dobrých zákrokoch na sieti ovládli. Chlapci hrali s chuťou a dobrým nasadením. V medzihre boli aj chyby, ale tie sme kompenzovali presným podaním. Prevahu sme udržali v celom zápase. Do hry v priebehu setov zasiahli všetci hráči z lavičky. Atmosféru dokázalo družstvo udržať.
VK Ostrava - Zlín 2:1 /18,-17,8/
V poslednom našom zápase sme v prvom sete účinne podávali a útočili z okrajov siete. V druhom sete sa Zlín presadzoval na sieti útokom aj technickými loptami. Rozhodoval tretí set a v ňom naša túžba po víťazstve. V útoku sme boli presnejší a odvážnejší, zároveň sme podávali veľmi dobre a efektívne. Cenné víťazstvo znamenalo vo vyrovnanom turnaji konečné druhé miesto /rozhodoval pomer získaných a prehratých lôpt/.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Augusta Matěj, Struška Richard, Aleš Závodský, Daniel Fabikovič, Jakub Pelikán, David Nguyen, Jan Mlčák, Jan Kovařčík Lukáš Filip, Dao Filip. Najlepší hráči Struška, Závodský, Sulek, Fabikovič.
Konečné poradie turnaja
1. TJ Nový Jičín A
2. VK Ostrava
3. VK TJ Lanškroun
4. VSK Zlín
5. Blue Volley Ostrava A
6.VK Znojmo
7. Green Volley Beskydy
Tréner: Roman Dvoran
Slovo trénera: Hodnotenie je zložité. Keby nebolo prvého sobotného zápasu, tak som s výkonom družstva spokojný. Na keby ale nehráme a v zápase s Novým Jičínom sme úplne zlyhali. V ďalšom turnaji sa pokúsime lepšie na prvý zápas pripraviť. Mentálne aj fyzicky. V ostatných zápasoch sme hrali s nasadením aj dôrazom. Niektoré výmeny aj sety prehrávame na nepresnej prvej lopte a jej odbití. Chalani jednoduchú loptu podcenia, alebo sú nedôslední v technike jej odbitia prstami alebo bagrom. Potom má nahrávač sťaženú úlohu túto loptu dobehnúť a presne nahrať. Z výhody sa nám stáva nevýhoda. V obrane v poli slabo loptu tlmíme a hráči často nedodržia postavenie. Niekedy nedokážeme v zóne 6 zdvihnúť ani ľahkú loptu, lebo hráč hrá vysunutý niekde pri útočnej čiare. Túto chybu robíme opakovane a často. Hru máme postavenú na útoku z okraja siete, musíme sa zlepšiť v útoku prvým sledom stredom siete a viacej využiť schopnosť stredových hráčov získavať body. S nahrávačom budeme na prvom slede pracovať. Pozitívom je naše podanie a účinnosť útoku po dobrej prihrávke.
V poslednom turnaji na Morave sme skončili na druhom mieste. Prvý bol Nový Jičín, ktorý vyhral všetky zápasy. Tešíme sa na ďalšie turnaje Českého pohára, ktoré sa budú hrať v Čechách.