Naši minivolejbalisté soupeřili v Šenově


Prakticky klubový turnaj dětí ve věku od osmi až po čtrnáct let se uskutečnil v pondělí 11. prosince na základní škole v Šenově. Na palubovku ZŠ Šenov přijely týmy dětí spřízněných škol z Těrlicka, Vratimova a Ostravy-Bartovic. Celkem se sešlo na 70 dětí, což je úžasné číslo vzhledem k výběru potencionálních volejbalových talentů, ale zároveň vražedné číslo, co se organizace týká. Se vším se organizátoři popasovali báječně a turnaj se vydařil.
Soutěžilo se ve čtyřech kategoriích. Do oranžové kategorie dětí 3. a 4. tříd se přihlásilo celkem devět družstev. Tato kategorie se hraje ještě s chytáním míče a odbitím obouruč vrchem. Vítězství si odnesl tým Těrlicka 1, druhý byl tým Šenov 1 a na třetím místě byl tým Těrlicka 2.
Další kategorie, červená, zastoupená deseti týmy, byla vypsána pro děti 4. a 5. tříd, kde už se normálně podává, ale hraje se pouze odbitím obouruč vrchem. Zde bylo pořadí následující: 1. Vratimov 3, 2. Těrlicko 3, 3. Šenov 5.
V kategorii modré, kde už se hraje volejbal ve trojicích skoro bez omezení, bylo účastno družstev šest. Vítězství si odnesli žáci z Těrlicka, druhé a třetí místo potom patřilo týmům ze Šenova.
V poslední kategorii těch nejstarších dětí, hrané taktéž ve trojicích, brali první a třetí místo žáci ZŠ Šenov, pomyslné stříbro si potom odnesli žáci Těrlicka.
Závěrečné slavnostní vyhlášení výsledků, kterého se účastnil i manažer VK Ostrava Tomáše Zedníka, završilo krásné volejbalové dopoledne plné skvělých výkonů a dětských úsměvů.
Na pořadí však až tak nezáleželo. Důležitější bylo, že jsme se sešli v tak hojném počtu, vytvořila se nová pouta a děti se volejbalově posunuly zase dál. Chtěl bych touto cestou také poděkovat všem dospělákům, kteří pomohli s organizací, jmenovitě Ivanu Pelikánovi a Romanu Dvoranovi. Takže v druhém pololetí zase na viděnou u nás na ZŠ ŠENOV.