Na Budějovice musíme být nejen nahecováni, ale také soustředěni, tvrdí Petr Šulista

V zápase se chvílemi divákům zdálo, jakoby náš tým byl přemotivovaný, chvílemi jakoby měl k silnému soupeři přehnaný respekt? „To nebylo tím. Možná na některé mladé kluky dolehlo, že hráli extraligu poprvé v televizi. Takové zápasy potřebujeme, získáváme cenné zkušenosti,“ oponuje otázce Petr Šulista. 
 „Kladno mělo více „čaplých“ balónů, my jsme se hůře prosazovali v útoku,“ vyjmenovává Šulista hlavní příčiny porážky. Petr si uvědomuje, že zápas nemusel skončit třetím setem: „Vynikající fanoušci nás vyhecovali a mohli jsme zápas prodloužit. Udělali jsme však v koncovce dvě chyby. Neubránili jsme Křesťana, který útočil napotřetí. A pak jsme dostali poloviční eso a museli hrát zadarmo přes síť. Soupeř to pak dohrál.“
Televizní utkání bylo plné emocí i v reakcích na výroky rozhodčích. „Kdybych měl hodnotit výkony rozhodčích, zase bych se musel rozčílit. Co hraji volejbal, tak jsem v životě neviděl, aby se písklo nečistě hraní prsty našemu liberu. Pak tam byly sporné výroky ohledně zásahů našeho nahrávače a také v televizi bylo vidět, že Matěj Šmídl dal eso. S tím ale nic nenaděláme a musíme jít dál,“ reaguje smířlivým tónem Petr Šulista.