Výborně hrající Kladno u nás zaslouženě vyhrálo

Na zápas, přestože jej vysílala televize, se sešla opět skvělá návštěva 650 diváků. Naše kluky hnali za vítězství také mladí volejbalisté partnerského polského klubu z Radlinu, kteří přijeli do Ostravy autobusem. Hosty přijel povzbudit kotel s bubnem a nápaditým choreem. 
Extraliga mužů – 7. kolo
VK Ostrava – Kladno 0:3 (-21,-16,-23)
VK Ostrava: Šmídl, Biernat, Kotas, David, Šulista, Janků – Lex. (Střídali: Balon, Lach, Šoltys, Vašina).
Kladno: Křesťan, van Haarlem, Trojan, Zajíček, Hietanen, Hýský – Sparidans. (Střídali: Dillien). 
1. set
Hosté cílí svá kvalitní podání na naše mladé libero Lexe a od začátku jdou do vedení. Náskok Kladna rychle narůstá. V polovině setu se dostaneme na dostřel při kvalitním servisu Janků a Šmídla., Pak jakoby na nás znovu dolehla tíha důležitého utkání o čelo tabulky. Máme k výborně hrajícímu soupeři až příliš velký respekt a ten svůj náskok opět navyšuje. V koncovce se více než na tři body nepřiblížíme a v závěru sami dva body darujeme vlastními chybami soupeři k rychlému ukončení první sady. 
2. set
Druhou sadu začínáme výborně. Jenže jak rychle jsme při Kotasově podání náskok nabyli, tak rychle ho vzápětí ztratíme. Stále nás trápí příjem, Kladno je lepší na podání. I když se občas přiblížíme soupeři na dva body, ten si rychle náskok bere zpět a ukazuje, v jaké herní pohodě se v současné době nachází. Trenér Šmejkal se snaží střídat sestavu, mění také univerzály, ale ke zlepšení to nevede. Navíc nepřesní rozhodčí přisuzují některé sporné míče veskrze na stranu soupeře. 
3. set
I ve třetím setu pokračuje naše trápení v útoku. To je umocněno tím, jak Kladno skvěle brání na síti. Až do poloviny setu jen sledujeme, jak hosté doslova zavřeli síť a prožívají radost z bodových bloků. Navíc se nám zraní libero Lex a musí ho zaskočit další mladík Vašina. Druhou polovinu setu však odehrajeme výborně. Dostáváme soupeře pod tlak a také my dokážeme perfektně blokovat. Za stavu 23:22 hala bouří a cítí, že bychom mohli zápas zdramatizovat. Bohužel se tak nestane. Opět hloupými chybami, kterých jsme po celý zápas vyrobili značné množství, necháme Kladno zápas dohrát do vítězného konce.