„Takový vstup do extraligy jsem nečekal“, říká smečař David Janků

„Takový vstup do extraligy jsem nečekal a myslím si, že ani ostatní kluci. Je pravdou, že silnější soupeři teprve přijdou,“ zůstává David při zemi a naráží na to, že silné celky Kladna, Českých Budějovic, Karlovarska nebo Liberce jsou ještě před námi. 
I když jsme jedinou porážku utrpěli v Brně, také tam jsme podle našeho smečaře mohli bodovat. „Brno bylo nejsilnějším soupeřem, proti kterému jsme doposud hráli, ale měli jsme tam třeba dotáhnout druhou sadu. My vedli 22:20, ale pak do konce setu neuhráli ani bod. To byla škoda,“ vrací se k jediné porážce David Janků. 
Za jasnou výhrou nad Zlínem nevidí naše smečařská opora jen kvalitní podání. „Ano, servisem jsme je zatlačili, ale dařilo se nám také v obraně. Když jsme vedli v každém setu rychle o šest bodů, hrálo se nám parádně a nechybovali jsme,“ vrací se David k velmi vydařenému zápasu našich kluků. 
V 6. kole extraligy jedeme do Prahy a postavíme se tamnímu celku ČZU. „Bude to velmi těžký zápas. Také oni mají mladý tým. Nyní dvakrát vyhráli a to dokonce bez ztráty setu v Karlových Varech. Budeme chtít vyhrát, to je jasné. Uvidíme, jak nám půjde podání a jestli je udržíme daleko od sítě. Pražští hráči mají také kvalitní servis, ale třeba jim nepůjde tak jako nám,“ dodává před výjezdem do hlavního města David Janků.