Zdeněk Šmejkal očekává od mladého týmu ochotu dřít

Můžete nastínit v jakých fázích a etapách s konkrétní náplní bude probíhat příprava extraligového týmu mužů? 
První týden budou tréninky jednofázové, od dalšího týdne budou každý den tréninky dva. Dopoledné kondice odpoledne míče.
 
Jak máte se svým asistentem Jane Václavíkem rozděleny role v přípravném období týmu? 
S Honzou jsme se domluvili tak, že on bude mít především na starosti kondiční přípravu, moje bude zase více hala a "radosti" s ní spojené.

Jak vnímáte ze své pozice fakt, že budete u celé přípravy týmu vzhledem k tomu, že již nejste reprezentačním trenérem? 
To, že budu celou dobu přípravy se svým týmem, byl jeden ze dvou hlavních důvodů,proč jsem neviděl možnost dále pokračovat v RD.Trénovat RD pro mne byla vždy čest a prvořadá věc, ale zdraví společně s prací v týmu Ostravy, dostali po čtyřech letech přednost.

Bude příprava uzpůsobena k tomu. abychom byli dobře připraveni na fázi extraligy po novém roce? 
 
Naše filozofie je stále taková, že mají dostávat šanci mladí hráči, kteří jsou ochotni volejbalu dát kus svého života. Proto družstvo projde vždy poměrně velkou obměnou a noví mladí prostě potřebují hodě trénovat. Především z tohoto důvodu nám vždy ty tři měsíce soutěže trvá, než si vše herně sedne. Letos to nebude jinak. Nejsme v pozici týmů z čela tabulky, kteří mají prostředky na nákup hotových hráčů a udržení týmu aspoň dvě sezóny beze změn. Navíc si myslím,že by bylo škoda nechat ležet ladem dřinu juniorů s dobrou práci L.Vašiny a nedat šanci našim odchovancům.
 
Co budete sledovat na hře týmu na antukových turnajích? 
Volejbal na antuce je specifický, stejně jako tenis, proto mne bude nejvíce zajímat, jak se jednotliví hráči dokážou, především v hlavě, vyrovnat s odlišnostmi antukových turnajů. Na bojovnosti a chuti překonávat překážky chci postavit naši hru, ne na nedůstojných výmluvách a zdůvodněních.  

S kým počítáte při předpokládaném odchodu Petra Zapletala počítáte na pozici druhého nahrávače?  
Tuto otázku jsme měli již vyřešenou, ale odchod Štefka do K.V. nám ji trochu zkomplikoval.Nikdo není nenahraditelný a tak věřím, že i tuto pozici vyřešíme.Zatím nejsme ještě rozhodnuti,ale bude to určitě hráč z řad mládeže.
 
Jak vidíte aktuálně pozici Honzy Václavíka, bude působit na postu libera? 
Jsme domluveni s Honzou, že bude v pozici asistenta. Má k tomu své důvody, které respektuji. Stejně tak budu respektovat, pokud bude chtít a týmu na pozici libera pomoct! :-) ...přece jenom,je to jedno ze dvou nejlepších liber v Čechach,to je neodiskutovatelný fakt!

Kdo by případně Honzu Václavíka na tomto postu nahradil? 
Pozici libera stále řešíme. ...stejně,jako výše, bude to náš odchovanec.
 
Co očekáváte od nového mladého týmu v přípravném období? 
Ochotu dřít a něčeho společně dosáhnout!!!