Drtivá porážka v Brně i s novými tvářemi

Ani čtyři noví hráči, kteří zcela nečekaně přišli z týmu Black Volley Beskydy, nám nepomohli vymanit se z hluboké herní a výsledkové krize a v Brně přišla jedna z nejdrtivějších porážek této smutné sezony.
V našem týmu se nově objevil univerzál Perry, smečař Motyčka, nahrávač Mišek a libero Jelen.
Extraliga mužů – 21. kolo
Volejbal Brno – VK Ostrava 3:0 (14,18,12)
VK Ostrava: Mišek, Perry, Polynski, Muroň, Jarosinski, Fořt – Jelen, Vancl. Střídali: Vašíček, Dvořák, Mazoch, Motyčka. Trenér Richard Vlkolinský.
Brňané utkání zcela od prvního míče opanovali. V prvním setu nám dovolili uhrát jen 14 bodů, když plnou polovinu z nich nám darovali vlastními chybami. My jsme si pomohli v obraně pouze jedním bodovým blokem a to ještě v podání nejmenšího hráče na palubovce, nahrávače Miška.
Ve druhém setu od stavu 5:5 Brno přehrálo náš tým jak na servisu, tak při obraně na síti, kdy na naše vysoké a pomalé nahrávky nekompromisně stavělo neprostupný trojblok. Za stavu 17:13 udělal pětibodovou sérii na podání smečař Janků a bylo rozhodnuto.
Ve třetím setu náš odevzdaný výkon gradoval. Od stavu 6:6 jsme při podání Hrazdiry nebyli schopni otočit hru. Brno předvedlo úžasnou sérii 13 bodů v řadě díky perfektnímu podání, obraně na síti a následných nekompromisních dohrávkách.
Tři měsíce před startem baráže je nad slunce jasné, že budeme na konci dubna bojovat o udržení extraligové příslušnosti.