Rychlá lekce od lídra extraligy

Prakticky žádný odpor jsme nekladli v posledním utkání první poloviny základní části extraligy loňskému mistrovi VK Karlovarsko a prohráli jsme hladce 3:0. Jen ve druhém setu jsme pokořili hranici 15 uhraných bodů.
Extraliga mužů – 12. kolo
VK Karlovarsko – VK ostrava 3:0 (14,17,15)
VK Ostrava: Dvořák, Vašíček, Polynski, Muroň, Mazoch, Jarosinski – libera Ptáček a Fořt. Střídali: Blažej, Vancl. Trenér Richard Vlkolinský.
Do utkání jsme nastoupili netradičně s kapitánem Fořtem na liberu, Vancl později naskočil do zápasu jako střídající smečař.
Úvod zápasu je vyrovnaný do stavu 5:5. Pak si neporadíme se skvělým podáním našeho bývalého smečaře Ihnáta. Karlovarsku hraje výborně univerzál Sasak a rázem prohráváme 13:5. Jukhami upravuje z dohrávky na 15:6. Pak patří tři rozehry nám a snižujeme na rozdíl šesti bodů (15:9). Domácí však hrají koncentrovaně. Univerzál Sasak je v útoku takřka neomylný, a když je zablokován Mazoch, prohráváme 18:10. Utkání přináší hodně technických chyb v podobě špatného postavení hráčů na podání soupeře. Při podání Weira se tohoto přestupku dopustí náš tým a ztrácíme deset bodů (21:11). První set prohráváme po zkaženém podání Dvořáka 25:14.
V úvodu druhého setu si počínáme jako bychom hráli volejbal poprvé v životě. Za stavu 5:2 si trenér Vlkolinský bere oddechový čas a je naší chaotickou hrou řádně rozezlený. Domácí šlapou jako hodinky. Naše obrana neexistuje a Sasak s Jukhamim zvyšují na 11:4. V polovině druhého setu domácí vystřídají univerzály, ale kvalita jejich hry na tomto postu neutrpí. Lamanec zvyšuje esem na 17:9. Prosazuje se také mladý střídající smečař Pastrňák (20:10). Světlým momentem je za stavu 22:11 série střídajícího Vancla na podání, kdy snížíme na 22:16. Druhý set končí zkaženým podáním Muroně (25:17).
V úvodu druhého setu brzy po útoku Mazocha do anténky prohráváme 5:2. Polynski boduje z netradičního postu pipe a snižujeme na 6:5. Po kvalitním podání Kasana zase prohráváme vyšším rozdílem (8:5). Po servisu Ihnáta je to 11:6. Lamanec s Jukhamim upravují stav na 18:9 a zápas spěje k rychlému konci. Po nevynucené chybě Muroně je rozdíl mezi oběma soupeři jedenáctibodový (22:11). Jarosinski sice upravuje čistým esem na 23:15, ale Jukhami brzy rychlé utkání ukončuje (25:15).