Po antukovém turnaji v Kojetíně se příprava přesouvá do haly

Pro náš extraligový tým byl včerejší antukový turnaj v Kojetíně jediným zpestřením v přípravě, která se definitivně přesouvá do haly. „Zapracováváme hlavně nového nahrávače a libero, a proto jsme další antukové turnaje do přípravy nezařazovali,“ říká trenér Richard Vlkolinský a dodává: „Budeme trénovat a hrát už jen v hale.“
Antukový turnaj v Kojetíně už funguje 45 let, z toho šestnáctý rok jako Memoriál Michala Staňka. Do včerejšího turnaje jsme nasadili tři kombinované týmy mužů, juniorů a kadetů.
V první výkonnostní skupině nastoupil A tým mužů, ve druhé výkonnostní skupině tým juniorů doplněný o dva hráče extraligového kádru a dále tým tvořený napůl kadety a juniory.
„V první výkonnostní skupině jsme se střetli s Bučovicemi, Beskydami a Novým Jičínem. Vyhráli jsme svoji skupinu a nakonec vypadli ve čtvrtfinále se slovenskou Myjavou. Ve druhé výkonnostní skupině se náš B tým dostal až do semifinále, kde prohrál s přemožitelem našeho C týmu ze čtvrtfinále, velmi kvalitním týmem juniorů Jastrzebie Wegiel. Béčko pak v zápase o třetí místo prohrálo s domácím Kojetínem,“ zhodnotil zápasy našich třech týmů trenér Richard Vlkolinský.
Další příprava bude okořeněna přípravnými zápasy, ve kterých se poměříme s polskými a slovenskými celky. Nebudeme chybět na Zlín Cupu a také budeme pořádat jako generálku na novou extraligovou sezonu tradiční Ostrava Cup.
Termíny přípravných zápasů:
13. srpna – přípravný turnaj v Kojetíně
26. srpna – přípravné utkání doma Jastrzebie (Polsko)
27. srpna – přípravné utkání doma Komárno (Slovensko)
3. a 4. září dvojutkání s polským Bedzinem (3. září doma, 4. září v Polsku)
9. a 10. září – Zlín Cup
16. a 17. září – Ostrava Cup
První extraligové utkání sehrajeme v sobotu 24. září na palubovce Jihostroje České Budějovice. Domácí zápasy začneme netradičně ve čtvrtek 29. září s týmem Beskyd a další čtvrtek 6. října hostíme Duklu Liberec.