Na závěr přípravy jsme ovládli Ostrava Cup


V Kielce jsme potkali opravdu kvalitní týmy. Winnica je účastníkem nejvyšší ukrajinské soutěže, Lublin hraje A plus ligu v Polsku. Oba zápasy jsme prohráli shodně 1:3. „Záměrně jsme šli do risku a na závěr herní přípravy jsme zhustili dva turnaje do třech dnů, abychom měli poté deset dní již jen přípravy na první extraligový zápas,“ uvedl ke dvěma zápasům v Polsku trenér Richard Vlkolinský. „Oba celky byly v Polsku opravdu herně nad námi. Nepodali jsme ale vůbec špatné výkony. Rozhodoval vyšší počet nevynucených chyb na naší straně, ale třeba s Lublinem jsme za stavu 1:0 na sety sami pokazili dobře rozehranou koncovku druhé sady. I tak jsme se dobře naladili na následný domácí turnaj.“
A tento tradiční domácí turnaj jsme ovládli bez jediné porážky.
Výsledky Ostrava Cupu:
VK Ostrava – Myjava 3:2
VK Ostrava – Waldviertel 3:1
VK Ostrava – VKP Bratislava 3:1
Waldviertel – Myjava 1:3
Myjava – VKP Bratislava 3:2
Waldviertel – VKP Bratislava 3:1
Konečné pořadí:
1. VK Ostrava
2. Waldviertel
3. Myjava
4. VKP Bratislava
„Na domácím turnaji jsme se potkali se špičkovými slovenskými týmy, které letos budou hrát o medaile a na tým z Rakouska, který také patří do popředí tamní soutěže. Turnaj jsme vyhráli, protože jsme v zápasech podali velmi dobré výkony a udělali méně nevynucených chyb . Například v utkání s Bratislavou jsme jich měli 21, soupeř 41. Tato čísla mě těší. Náš volejbal se někdy může zdát „špinavý“ , ale je účelný. Sázeli jsme na dobrý servis a obranu. Za sedm týdnů přípravy vidím progres,“ pokračoval Vlkolinský v hodnocení přípravného turnaje.
Nyní se náš tým bude připravovat na první ostré extraligové utkání, které sehrajeme v úterý 28. září proti Lvům Praha, jednomu z favoritů letošního ročníku. „Završíme tréninkem osmý týden přípravy. Je jasné, že budeme i během sezony pracovat na sehranosti a dalších věcech. O základní sestavě mám jasno, ale hráči vědí, že často střídáme dle vývoje zápasu a i kluci z lavičky mohou promluvit výrazně do hry,“ dodává před startem extraligy trenér VK Ostrava.

Ostrava Cup 1

Ostrava Cup 2

Foto: VK Ostrava