V Andrychowě dvě pětisetové prohry


V semifinále náš VK Ostrava prohrál s týmem druhé polské ligy Ketzanin Kety a v boji o třetí místo s pořádajícím prvoligovým týmem MKS Andrychow.
Trenér Vlkolinský dal příležitost hráčům širšího kádru. Na vině byly i absence ze zdravotních důvodů. „Obě porážky mě mrzí, ale zase jsem v deseti setech poznal všechny hráče, abych vyhodnotil jejich pozici v týmu. První nahrávač Jambor se necítil zdravotně dobře, a tak kromě jednoho setu jsme dali plnou důvěru druhému nahrávači Vašíčkovi,“ říká trenér VK Ostrava Richard Vlkolinský. „Tímto turnajem jsme ukončili první blok přípravy, kdy jsem si zmapoval všechny hráče a nyní budeme v tom druhém finalizovat sestavu, která půjde do prvního extraligového kola.“
Náš tým nyní bude trénovat až do 7. září. Následně ho čeká přípravný zápas v Polsku s týmem Jaworzno a hned už druhý den domácí zápas s Bielsko Bialou. „Tam již nebude čas nic zkoušet. Budou to soupeři, proti kterým už budeme chtít postavit naši nejsilnější základní sestavu,“ dodává před dalším pokračováním přípravy trenér Vlkolinský.