Jakub Ihnát posílí Karlovarsko


„Měl jsem více nabídek, ale nejvíce mě zaujala ta z Karlovarska, kterou jsem dostal v průběhu play off. Těší mě, že budu hrát v týmu, co má ty nejvyšší cíle a bude hrát po zisku titulu zase o ty nejvyšší příčky. A toho chci být součástí,“ říká ke svému přestupu Jakub Ihnát.
Jakub Ihnát prožil v našem klubu úspěšné dva roky, hlavně druhá sezona mu vyšla na jedničku. „Ty dva roky v Ostravě mi daly hodně nejen po volejbalové stránce. Chci moc poděkovat trenéru Václavíkovi, jak mě vedl. Poznal jsem v klubu hodně skvělých lidí,“ pochvaluje si Ihnát angažmá v našem klubu.
Pokud zvládne Slovensko kvalifikaci, má šikovný smečař šanci probojovat se v dresu slovenské reprezentace na Mistrovství Evropy, které se shodou okolností bude hrát v Ostravě. „I když máme ve výběru mnoho skvělých hráčů a nebude to procházka růžovou zahradou, šance na konečnou nominaci je reálná,“ dodává Jakub Ihnát.
„Jakub Ihnát u nás prožil dvě sezony, v té druhé hrál velmi dobře,“ říká na adresu odcházejícího smečaře manažer VK Ostrava Tomáš Zedník. „Tvořil s Davidem Janků jednu z nejlepších smečařských dvojic v lize. Jako druhý smečař za Davidem to měl trochu ulehčené tím, že se soupeři na něho tolik nesoustředili. Je to šikovný a poctivý hráč.“