Poprvé přivážíme z venku plný ranec bodů díky výhře v Příbrami


Extraliga mužů – 18. kolo
VK Euro Sitex Příbram – VK Ostrava 1:3 (-19,-13,22,-19)
VK Euro Sitex Příbram: Daniel Rosenbaum, Hulpach, Hladenko, Polák, Kuchař, Böhm – Juračka. Střídali: Filip Ureš, Jakub Ureš, Adam Rosenbaum. Trenér Daniel Rosenbaum.
VK Ostrava: Jambor, Dvořák, Kotas, Sedláček, Janků, Ihnát – Sobczak, Jelen. Střídali: Kružkov, Mazoch, Vancl, Muroň. Trenér Jan Václavík.
V prvním setu jsme od stavu 11:11 dělali méně nevynucených chyb a byli lepší při obraně na síti.
Od prvního míče druhého setu jsme Kocoury přehrávali výborným podáním a důrazným útokem.
Ve třetím setu jsme smazali místy až šestibodové manko. Koncovku hodně ovlivnil za stavu 22:21 sporný výrok rozhodčího.
Čtvrtý set byl opět zcela v naší režii. Naše obrana na síti a důrazné dohrávky slavily úspěch.
Po úspěšné dohrávce Dvořáka vedeme v úvodu utkání 1:3. Nevynucená chyba našeho univerzála znamená ihned srovnání (3:3). Po výborném podání blokaře Hladenka vede Příbram 5:3. Srovnáváme na 5:5 po nevynucené chybě smečaře Kuchaře. Bodový blok Poláka posílá Kocoury do vedení 8:6, kapitán Janků však obstará srovnání (8:8). Při kvalitním podání Janků exceluje na síti Sedláček a rázem vedeme o tři body 11:14. Nevynucená chyba Dvořáka určí, že je Příbram na dohled (14:15). Jenže Kuchař útočí do anténky a opět máme k dobru tři body (14:17). Vzápětí domácí smečař chybuje v útoku a od stavu 14:18 už směřujeme k vítězství v prvním setu. I když Kuchař nachytá plachtícím podáním Sobczaka (17:19), bodové bloky Janků uspíší rychlý konec prvního setu (17:22). Po chytrém útoku Ihnáta vyhráváme první sadu zaslouženě 19:25.
Do druhého setu vletíme jako velká voda. Po nevynucené chybě Hulpacha vedeme 1:3, po bodových příspěvcích Dvořáka a Sedláčka 2:6. Když vytlouká Ihnát příbramské bloky, máme k dobru náskok pěti bodů (4:9). Přímý bod z podání Dvořáka znamená luxusní vedení 4:10. Ihnát čistým esem zvyšuje na 5:12. Zápasu v této chvíli zcela dominujeme. Skvělý blok Sedláčka, důrazný útok Dvořáka a nevynucená chyba domácího blokaře Poláka, a stíhačka Kocourů je marná, už mají manko deseti bodů (6:16). Eso Sedláčka nás posílá do koncovky s náskokem jedenácti bodů (9:20). A nemáme dost! Nevynucená chyba Jakuba Ureše a blok Dvořáka nám přihrají obří vedení 9:22. Zkažené podání Böhma ukončuje druhý set za stavu 13:25.
Kocouři přesto zápas nebalí. Po přímém bodu z podání Böhma vedou v úvodu třetí sady 3:1. Zkažený útok Janků z pozice pipe znamená vedení domácích o tři body (6:3). Náš kapitán sice snižuje bodovým blokem na 6:5, jenže Polák si při obraně na síti na něho počká a zase ztrácíme tři body (8:5). Náš špatný příjem posílá Kocoury do vedení 13:9. Když zablokuje Kuchař Dvořáka, ztrácíme na soupeře již pět bodů (14:9). Za stavu 15:10 se do zápasu dostávají Kružkov s Mazochem. Úspěšná dohrávka Böhna určí stav 17:11 a zdá se, že set spěje k rychlému a úspěšnému konci pro domácí Příbram. Opak je pravdou. Dvakrát boduje Janků (17:13) a sám se opře do podání (19:16). Po nepřesném útoku Böhma ztrácíme již jen dva body (19:17). Bodový blok Kotase nás posune na stav 21:20. Po úspěšné dohrávce Dvořáka srovnáváme na 21:21. Za stavu 22:21 po našem útoku středem míč odražený od palubovky trefí do nohy domácího trenéra Daniela Rosenbauma stojícího těsně za postranní čarou. Rozhodčí nejprve určí stav 22:22, na popud druhého rozhodčího ztrácíme 23:21. Filip Ureš vzápětí esem přihraje domácím tři setboly. Třetí set vyhraje Příbram po důrazném útoku Jakuba Ureše 25:22 a zápas pokračuje.
Velmi dobře vstupujeme do čtvrtého setu. Sedláček dokončí skvělé podání Janků (1:3). Dohrávka Ihnáta znamená vedení 1:4. Bodová blok Dvořáka nás posílá do vedení 2:6. Následně máme i štěstí a po esu Sedláčka s pomocí pásky je to 2:7. V zápase je i třetí blokař Muroň. Po jeho neúspěšném útoku snižují Kocouři na 4:7. Ihnát úspěšnou dohrávkou zvyšuje na 4:9. Kocouři bojují. Jakub Ureš snižuje na 6:9. Za stavu 7:10 opět mění po útoku Ihnáta rozhodčí na pokyn kolegy své původní rozhodnutí, tentokrát v náš prospěch (7:11). Bodový blok Jambora nám přihraje náskok pěti bodů (7:12). Přímý bod z podání Böhma přiblíží Příbram na dohled třech bodů (10:13). Nemíníme připustit drama. Nevynucená chyba Kuchaře určí stav 10:15. Ihnát boduje zase z dohrávky (10:16). Jamborovi se daří na bloku (12:19). Náš nahrávač si zaboduje v koncovce čtvrtého setu po dvou těsně po sobě pěkně zahraných míčích na druhou přes. Po nevynucené chybě Jakuba Ureše už spěje zápas k rychlému konci (16:23). Utkání končí bodovým blokem Ihnáta (19:25).
Hodnocení trenéra Jana Václavíka:
„Po včerejším nevydařeném utkání v Ústí jsme si chtěli zvednout a oprášit sebevědomí dnes v Příbrami a přivézt alespoň jedno vítězství z dvoudenního tripu. Dva sety jsme byli jasně lepší. Ve třetím setu nevím, jestli jsme trošku podlehli tomu, že vedeme 2:0, a že Příbram hodně prostřídala, ale tam jsme zaslouženě prohráli. Jsem rád, že jsme nakonec zvládli čtvrtý set. Bylo to psychicky náročné, protože jsme chtěli odtud odvézt tři body. I když to asi nebylo ideální, jednu výhru vezeme domů do Ostravy.“