Po skvělém výkonu jsme převálcovali Beskydy


Extraliga mužů – 13. kolo
VK Ostrava – Black Volley Beskydy 3:0 (22,22,21)
VK Ostrava: Matula, Janků, Kotas, Dvořák, Ihnát, Sedláček – libera Sobczak a Jelen. Střídali: Vancl, Muroň, Kružkov, Jambor. Trenér Jan Václavík.
Black Volley Beskydy: Dolgopolov, Mečiar, Široký, Romanutti, Krysiak, August – libero Moník. Střídali: Pospíšil. Trenér Jakub Salon.
V prvním setu se bodovými minisériemi přelévalo skóre z jedné strany na druhou. Do koncovky jsme si vypracovali mírný náskok a vedení nakonec udrželi.
Ve druhém setu jsme do stavu 18:18 několikrát dotahovali mírný náskok Beskyd. V koncovce jsme rozhodli díky vynikajícímu podání Ihnáta.
Ve třetím setu jsme vedli nejvíce o pět bodů. Beskydy se v koncovce sice přiblížily na jediný bod, ale i třetí dějství patřilo našemu skvěle fungujícímu volejbalovému stroji.
Jako první v zápase odskakujeme do náskoku a při podání Sedláčka už vedeme 7:4. Hosté ihned při podání blokaře Augusta srovnávají na 7:7. Nedůrazné útoky Dvořáka a Janků Beskydy na blocích trestají (8:10). Podobně neefektivně útočí vzápětí také hosté, navíc Janků přímým bodem z podání a důrazný Ihnát v útoku dostávají svůj tým do vedení 12:10. Univerzál Beskyd Romanutti srovnává bodovým blokem na 14:14. Slovenský smečař Ihnát vrací dělovým podáním Ostravě tříbodový náskok (17:14). Po dalším příspěvku Romanuttiho na bloku srovnávají Beskydy na 18:18. Na druhé straně se nenechá zahanbit náš univerzál Dvořák a po jeho bloku jdeme do koncovky první sady s vedením 20:18. Po technické chybě hostujícího kapitána Širokého máme k zisku prvního setu blíže (22:19). Hosté se nevzdávají a Krysiak snižuje po dlouhé rozehře na 22:21. Trenéru Ostravy Václavíkovi vyjde v závěru setu střídání. Po plachtícím podání Vancla zajistí Muroň Ostravě tři setboly (24:21). První sadu ukončuje útokem středem důrazný Sedláček (25:22).
Ve druhém setu se dostanou do náskoku jako první hosté. Po nevynucené chybě Ihnáta vedou 6:8. Zkušený blokař Kotas srovnává na 9:9. Po přímém bodu Krysiaka a bloku Dolgopolova vedou Beskydy 12:14. Náš kapitán Janků bleskově srovnává na 14:14. Skóre se přelévá. Široký chytrým úderem upravuje na 14:16. Po technické chybě Dolgopolova se opět začíná znovu (18:18). Do koncovky druhého setu jdou oba týmy za vyrovnaného stavu 20:20. Dva skvělé servisy Ihnáta a chytrý útok Janků nám přihrají několik setbolů. Poslední bod získáváme po nevynucené chybě Mečiara (25:22).
V úvodu třetího setu jdeme po sérii podání Janků rychle do vedení 5:1. Nebývale se daří na bloku smečaři Ihnátovi, zvyšujeme na 7:2. Náš tým si drží vyváženou hrou na příjmu i útoku náskok pěti bodů (10:5). Jenže ideální hra netrvá věšně a za stavu 11:8 si bere trenér Václavík oddechový čas. Po blocích Širokého na Janků snižují Beskydy na 12:11. Kotas vrací Ostravě náskok třech bodů (14:11). Hosté mají dvakrát velké štěstí a dvěma body s pomocí doteku míče o pásku snižují na 15:14. Janků z těžké nahrávky Ihnáta zvyšuje na 18:15. Po dobrém zakončení Kružkova jdeme do koncovky třetí sady za vedení 20:17. Po nevynucené chybě Kotase máme k dobru už jen bod (21:20). Bodový blok střídajícího nahrávače Jambora určí tři mečboly pro domácí (24:21). Zápas vzápětí ukončuje po vynikajícím podání Kružkova nekompromisním útokem Sedláček (25:21).
Ohlasy po utkání:
David Janků (kapitán VK Ostrava): „Dnešní zápas rozhodl servis. My jsme v této činnosti byli lepší. Ubránili jsme následně hodně útoků a dařilo se nám je zakončit.“
Jan Václavík (trenér VK Ostrava): „Ke kvalitnímu servisu jsme přidali i velmi slušný útok jak po čapnutých balónech, tak po těžké přihrávce. Před utkáním jsme si řekli, že půjdeme za vítězstvím a to se nám podařilo.“
Tomáš Široký (kapitán Black Volley Beskydy): „Gratuluji soupeři k vítězství. My jsme se připravovali na tlak domácích kvalitním podáním, ale stejně jsme se s tím nedokázali vyrovnat. V každém setu tam byly bodové série, které domácí posunuly k vítězství. My jsme na servisu byli horším týmem, a proto jsme dostali 3:0.“
Jakub Salon (trenér Black Volley Beskydy): „Domácí byli jednoznačně lepší na podání. Věděli jsme, že v domácí hale na tom mají postavenou svoji hru, když se jim to daří. A to byl případ dnešního utkání.“