Błażej Podleśny – mladý polský nahrávač


„Poslední rok v juniorské kategorii jsem už byl členem týmu mužů v rámci druhé polské ligy. Rybnik tehdy došel do semifinále. Já jsem po sezoně odešel do Krakova. Tam jsme postoupili do první ligy, ale klub se pak dostal do finančních problémů, a tak jsem se vrátil do Rybniku, kde jsem hrál další tři sezony,“ popisuje svou dosavadní kariéru Błażej Podleśny. „Ta minulá byla nejlepší, protože jsme se dostali do finále druhé ligy a postup výš nám unikl pouze o vlásek. Týmu se moc nevěřilo, protože měl věkový průměr 22 let, ale my jsme všechny překvapili.“
Rybnik je polským partnerským klubem VK Ostrava. Cesta Błażeje Podleśneho do našeho týmu nebyla složitá. „Jednoho dne mi říkal trenér Luks, že Ostrava má o mne zájem a za dva dny už mi volal manažer Tomáš Zedník. Velkou roli v mém přestupu do Ostravy hrál fakt, že jsem loni v Rybniku odehrál dobrou sezonu a ostravský klub měl o mne eminentní zájem,“ vrací se Podleśny k okolnostem přestupu do našeho klubu.
Oba polské krajánky, kteří v Ostravě působili (Mateusz Biernat) nebo působí (Damian Sobczak), nezná Blažej osobně. „Mateusz hrál vyšší soutěž a jednou v létě jsme se spolu jen potkali na pláži. Damiana si pamatuji z televize, kdy jsem ho sledoval v zápasech Kielce,“ směje se Błażej Podleśny.
Sám potvrzuje, že po vzoru svých polských předchůdců udělá vše pro to, aby se v našem týmu uplatnil, splnil očekávání klubového vedení a volejbalově se zlepšoval, podobně jako tomu je v případě Biernata se Sobczakem.
A co kromě volejbalu baví našeho nového nahrávače? „Rád jezdím na kole, volný čas trávím se svou přítelkyní a přáteli. Při vhodném počasí rád pozoruji noční oblohu,“ dodává ke svým koníčkům Błażej Podleśny.

Podlesny2 pro web

Podlesny3 pro web