Béčku schází jen jedna výhra k postupu do semifinále

Po skončení základní části nás čekala druhá část soutěže, která se letos poprvé hraje vyřazovacím způsobem play off. Jakožto vítěz jedné ze základních skupin jsme narazili na čtvrtého druhé skupiny družstvo SK Metylovice. Vzhledem k tomuto faktu jsme určitě byli favority my.

Letos poprvé jsme také byli všichni zdraví, a tak se nás sešel rekordní počet 14-ti hráčů.

První utkání: VK Ostrava B – SK Metylovice 3:0 (21,19,20)

Začátek zápasu odpovídal jeho důležitosti. Především na naší straně byla znát nervozita, která se projevovala chybami, a tím pádem byl stav do poloviny setu velmi vyrovnaný. Přesto jsme byli celou dobu v mírném vedení, a to se nám podařilo udržet až do konce setu.

Vítězství v prvním setu nás uklidnilo. Do druhého setu jsme vstoupili lépe a celou dobu jsme si udržovali dostatečný náskok. Stav skóre byl postupně: 4:0, 6:1, 12:7, 22:13, 24:15 a nakonec 25:19.

Do třetího setu jsme si dovolili vyměnit do základní sestavy 4 hráče. Opět jsme vstoupili do setu daleko lépe a brzy vedli 10:4. Zde nás ale soupeř trošku zaskočil a podařilo se mu vyrovnat na 10:10. Znovu jsme se ale zvedli a postupně si začali budovat mírný náskok, který se nám dařilo navyšovat až do závěru setu.

Sestava: Karol Daniel, Březina Michal, Siuda Denis, Beneš Radek, Travinský David, Mýlek František, libero Lindovský Martin – Brzobohatý Radek, Kokeš Michal, Zuský Adam, Urban Michal. 

Druhé utkání: VK Ostrava B – SK Metylovice 3:0 (18,24,20)

Do druhého utkání jsme nastoupili s pěti změnami oproti utkání prvnímu.

Hned od začátku jsme navázali na dobrý výkon z předchozího zápasu, a od začátku jsme vedli, postupně 3:0, 5:2, 9:4. Soupeř se ale nevzdával a podařilo se mu skóre korigovat na 9:12. Víc jsme mu ale nepovolili, a opět navýšili náš náskok na 20:12 a set v pohodě dohráli.

Druhý set byl zkraje poměrně vyrovnaný. Podařilo se nám jít do vedení 13:10, potom ale přišla řada nepřesností, především na přihrávce a následně i v útoku. A skóre se otočilo na nepříznivý stav 13:20! Změna nastala po střídání nahrávačů a ve skoro ztraceném setu jsme postupně začali náskok soupeře snižovat. Dostali jsme se do vyrovnané koncovky, kde jsme měli více štěstí.

To soupeře nahlodalo do dalšího průběhu utkání. I přes opětovné prostřídání základní sestavy jsme ve třetím setu rychle vedli 8:3. Tento náskok jsme víceméně udržovali až do konce utkání.

Sestava: Brzobohatý Radek, Březina Michal, Beneš Radek, Halecký Michal, Urban Michal, Navrátil Vojtěch, libero Zeman Pavel - Zuský Adam, Karol Daniel, Siuda Denis, Mýlek František.

Odvetu na palubovce Metylovic hrajeme v neděli 18. 2. už od 9.00 hodin.

Musíme alespoň jedno ze dvou utkání vyhrát. V případě nerozhodného stavu na utkání 2:2 by se případně hrál zlatý set, tzn. tie-break do 15-ti bodů.

Doufáme, že nezaváháme a postoupíme do semifinále.