Béčko vyhrálo skupinu a ve čtvrtfinále se utká s Metylovicemi

První utkání: VK Ostrava B – TJ Dolní Benešov 3:1 (18:25, 26:24, 25:11, 25:21)
Tentokrát nám chyběly některé tradiční opory, naštěstí máme kádr dostatečně široký, takže to nemělo být výrazné oslabení. Do utkání jsme ale nevstoupili vůbec dobře. Sérií nevynucených chyb na útoku jsme dostali soupeře do výrazného vedení, které v pohodě uhájil až do konce setu. V nezměněné sestavě jsme začali i set druhý, s vírou na obrat v utkání. Bohužel i v tomto setu to z naší strany nebyl nijak oslnivý výkon, a tak soupeř po většinu setu vedl. Naštěstí nám ale v koncovce přálo více štěstí, když se nám podařilo odvrátit i jeden setbol.
Od setu třetího nastal zvrat. Začali jsme konečně předvádět výkon hodný vedoucího družstva tabulky. Zpřesnili jsme naši hru, přestali chybovat, a dostali se do výrazného náskoku. Set byl jasnou záležitostí pro nás. I ve čtvrtém setu jsme pokračovali v nastoleném trendu a celkem s přehledem s náskokem vedli. Ke konci se soupeři podařilo mírně zkorigovat nepříznivý stav, ale na obrat v utkání to nestačilo.
Sestava: Karol Daniel, Kokeš Michal, Zuský Adam, Urban Michal, Březina Michal, Siuda Denis, libero Lindovský Martin – Brzobohatý Radek.
Druhé utkání: VK Ostrava B – TJ Dolní Benešov 3:1 (25:20, 26:24, 19:25, 25:9)
Do druhého utkání jsme šli s tím, že jakékoliv vítězství nás udrží na prvním místě tabulky. Opět jsme nezačali nijak oslnivě a zkraje setu mírně prohrávali. Tentokrát to bylo způsobeno horší přihrávkou, se kterou jsme se trápili v průběhu téměř celého utkání. Přesto jsme dokázali v polovině setu zabrat a vývoj skóre otočit, především kvalitní obranou.
Druhý set byl poměrně vyrovnaný s tím, že si soupeř povětšinou udržoval mírné vedení až do závěru setu. V koncovce jsme ale byli důraznější a šťastnější. Třetí set nám ale nevyšel vůbec. Kazili jsme především na přihrávce, a ani obrana tentokrát nefungovala. I přes střídání se nepodařilo stav zvrátit, a tak přišel na řadu set čtvrtý. Do něho jsme nastoupili ve velkém stylu, a za stavu 14:2 pro nás už nebylo co řešit. Zvítězili jsme hladce 25:9.
Sestava: Brzobohatý Radek, Kokeš Michal, Březina Michal, Karol Daniel, Halecký Michal, Navrátil Vojtěch, libero Lindovský Martin – Zuský Adam, Urban Michal, Zeman Pavel.
Teď nás čeká čtvrtfinále s družstvem SK Metylovice. S největší pravděpodobností budeme hrát v sobotu 10.února v 11.00 a 15.00, tradičně v hale Na Jízdárně.