Ve Zlíně jsme uhráli pouhý set

Extraliga mužů – 2. kolo
VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 3:1 (22,-17,20,20)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Kotas, David, Janků, Vašina – Sobczak. Střídali: Balon, Nugent.
Do zápasu jsme vstoupili špatně, a přestože jsme hru v průběhu prvního setu srovnali, odešli jsme poraženi. „Zlín nás od začátku dostal pod tlak servisem. My jsme se sice otřepali, ale Zlín byl bodově vepředu a první sadu si uhrál,“ řekl k průběhu prvního setu asistent trenéra Jana Václavíka Tomáš Zedník.
Ve druhém setu jsme výrazně zlepšili obranu na síti i v poli. „Výborně jsme bránili. Nemám sice přesnou statistiku, ale měli jsme snad šest nebo sedm bodových bloků a dobře jsme bránili také v poli. Po zásluze jsme srovnali na 1:1,“ zhodnotil Zedník druhý set. (pozn. dle statistiky v tomto setu dokonce 9 bodových bloků)
Ve třetím set jsme pokračovali v dobrém výkonu, ale Zlín se postupem času dostal opět do zápasu a našemu týmu bodově odskočil. „Oni byli asi bojovnějším celkem. Měli i více štěstí a hodně toho v poli „počapali“. My jsme nebyli tolik důrazní v útoku,“ zhodnotil asistent trenéra Václavíka třetí set.
Ve čtvrtém setu vedl Zlín od jeho začátku. „My jsme se sice dotáhli, ale Zlín si čtvrtý set s přehledem uhrál. Musím vyzdvihnout velmi nahecovaný a bojovný výkon domácího blokaře Michala Čechmánka, který uhrál hodně důležitých míčů a přispěl výrazně k výhře Zlína,“ dodal Tomáš Zedník k poslednímu dějství zápasu.