Petr Šulista – Neměnný výkon, proměnlivý účes

Zato sportovně si kromě postupu bude chtít minimálně udržet svůj stabilní výkon a také pořadí ve statistikách nejvíce bodujících hráčů extraligy. V tuto chvíli je na druhém místě s téměř magickými třemi sty třiatřiceti body.
Nechybělo mnoho a z Petra Šulisty byl hokejista, stejně jako jeho příbuzní, například bratranec - mistr světa z roku 2010 Filip Novák. Také Petr okusil hokejovou rodinnou tradici. Postupně však rodina tíhla stejně jako Petr k volejbalu. „Maminka hrála ligu v Budějovicích a tak se i táta naučil volejbal,“ vzpomíná spíše z vyprávění rodičů Petr Šulista. Co si však určitě pamatuje, je, jak vyrůstal na antuce.
Rodiče, se kterými od malička bydlel v Českém Krumlově, spolu hrávali debla a on si kolem na kurtech hrával v cihlové drti. Dnes každé léto s otcem pořádají v Trhových Svinech letní tábor pro mladé volejbalisty. „Pokaždé se jich sjede okolo sto padesáti,“ trošku se Petr Šulista chlubí. Sám Petr přitom už jako žák nastupoval za muže v krajském přeboru.
Prošel kadety a přeskočil juniorskou kategorii. To už hrál za „Budějky“ extraligu. S Budějovicemi zažil také prohru, když Ostrava naposledy získala titul ve slavném pátém setu v roce 2013. „Moc jsem to tehdy nevnímal, bylo mi devatenáct a navíc jsem seděl jen na lavičce,“ vzpomíná Petr.
V Ostravě se mu líbí, což nás Ostraváky, trochu překvapuje. „Moc volného času nemám, ale pokud můžu, jezdím rád do Beskyd. Nejraději na Pustevny k Radegastu,“ a připomíná desku oblíbené skupiny Citron. Sám také hraje, ale jen pro sebe, na kytaru. Oblíbenci jsou Guns N´ Roses a kytarista Saul Hudson známý pod pseudonymem Slash.
A nakonec perlička. Petr Šulista, absolvent střední zdravotní školy oboru sociální pracovník pro etnické menšiny (rodiče chtěli, ať mám maturitu, takže ji mám, ale sociálního pracovníka jsem nikdy nedělal), prozradil, co bude jeho hlavu zdobit v play off. „Uprostřed hlavy budu mít bílý pruh a vzadu tři modré vykřičníky.“
sulista 1
 
sulista 2
 
sulista 3
 
sulista 4
 
sulista 5