Odolena Voda - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

Dle mého názoru, hrajeme lepší volejbal než Odolena Voda a po posledním vítězství nad Libercem jsme měli i vyšší sebevědomí a větší očekávání. Sázkové kanceláře nám nevěřily a my před zápasem nevěřili sazkovým kancelářím. V tomto souboji jsme v sobotu také prohráli.
Z tabulek lze vyčíst vše. Lehce lepší příjem nám nepomohl k údernějšímu útoku. Ze servisu jsme sice dali sedm es, ale na úkor dvaceti pěti zkažených servisů. To je celý jeden set. V útoku jsme udělali 11 chyb a 14krát neprošli přes bloky. Takže suchá matematika říká: 25 (zkažených podání) + 11 (chyb na útoku) + 14 (bloků) = 50 bodů pro soupeře téměř vždy vlastním přičiněním. A to už je pořádný balvan, který před sebou tým tlačí.
Individuální zajímavosti ze statistik, v tomto případě až anomálie: Jedenáct ze 14 bloků pro Odolku je rozdělených skoro stejně mezi dva hráče. Nejlépe blokující hráč soupeře Prešinsky získal 6 bodových bloků, což je vysoké číslo, ale od středového hráče přijatelné. Nahrávač Bartůněk do sobotního zápasu zablokoval všeho všudy 12krát v devatenácti utkáních. To je 0,6 bloku na zápas, což z něho popravdě nedělá velkou hrozbu na síti. V tomto utkání však získal téměř nereálných 5 bloků. Skoro polovinu toho, co dosud zablokoval za celou sezonu, ve které stačí dohrát pouze dvě kola. To jistě není dobrá vizitka pro naše krajní útočníky.
Naopak smečařské duo soupeře Mikula, Hladík skončilo zápas s 65%, respektive 61% na útoku a oba hráči dohromady udělali pouze 1 chybu. To je opravdu pěkný výkon.
Abych nepůsobil pouze kriticky, tak se nám ve čtvrtém setu podařil opravdu nevídaný obrat z 23:17 na 25:27. To nám zajistilo zisk alespoň jednoho bodu a posun na šestou příčku v tabulce. Předstihli jsme Liberec, který má o zápas méně. Zda nám toto umístění vydrží, se dozvíme po úterní televizní dohrávce Liberec - Příbram.
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava
 
OdolkaOweb
OstravaOweb