Po výhře nad Libercem máme prakticky jisté play off

Extraliga mužů – 19. kolo
VK Ostrava – Dukla Liberec 3:1 (23,19,-13,23)
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, David, Kittel, Šulista, Janků, Václavík. (Střídali: Vašina, Balon, Šoltys, Lex). Trenér Zdeněk Šmejkal. 
Dukla Liberec: Janouch, Kramár, Leikep, Staněk, Správka, Stolc, Kopáček. (Střídali: Galabov, Veselý, Kriško, Patucha). Trenér Michal Nekola. 
1. set
Zápas začíná výbornou hrou hostů v obraně na síti i v poli. Liberec jde až do tříbodového vedení. Hraje se volejbal pěkně od podlahy, který zaplněnou halu baví. Nejkrásnější rozehru přinese osmnáctý míč tohoto setu, který po krásných zákrocích na obou stranách vyhráváme a snižujeme na 8:10. Až do stavu 13:13 si nás drží Liberec na odstup jednoho až dvou bodů. Od tohoto momentu jsme aktivnějším týmem a jsou to hosté, kteří musí likvidovat naše dvoubodová vedení. Za stavu 23:23 získá pro náš tým první setbol chytrým útokem Šmídl a set pak končí po doteku sítě ze strany hostujících hráčů při jejich útoku. 
2. set
Do druhého setu máme vynikající vstup. Při podání Janků exceluje v útoku i na síti kapitán Šmídl. Set je ve znamení toho, že několikrát odskočíme soupeři na dva až tři body a ten dokáže náskok okamžitě smazat. Postupně vedeme 11:8, 17:14, 20:17. V této chvíli již Liberec nedokáže zareagovat a při podání střídajícího Vašiny zvýšíme náskok na luxusní rozdíl pěti bodů. Zkaženým podáním nám pak pět setbolů přihraje hostující kapitán Správka. Set končí po bloku Šmídla a my máme v tu chvíli zisk jednoho bodu jistý. 
3. set
Třetí dějství nezačínáme dobře. Nevynucené chyby při podání Správky pošlou hosty do tříbodového náskoku. Stav 2:6 ještě dokážeme srovnat, ale je to v tomto setu naše labutí píseň. Hostům se rozehraje střídající smečař Galabov a je hlavní postavou třetího setu. Ze stavu 6:11 a pětibodové sérii při jeho podání úplně vypadneme z role. Třetí set se rázem promění v exhibici obhájce titulu. Ještě jednou se sice zmátoříme a snížíme na přijatelný rozdíl (12:15), ale opět při podání Galabova set míří k rychlému konci. Trenér Šmejkal totálně prostřídá sestavu. Noví hráči na palubovce jen přihlížejí, jak od stavu 13:17 uhrají hosté osm míčů v řadě a set končí. 
4. set
Oba celky se ve čtvrtém setu takřka se železnou pravidelností střídají ve dvoubodových vedeních. Při technických oddechových časech vedeme 8:4, respektive 16:14. Následně při výborném podání kapitána Šmídla vedeme před koncovkou 19:14. Ani za stavu 21:16 se však Liberec stále nevzdává. Mohutně stahuje náš náskok a nepomohou ani oddechové časy trenéra Šmejkala. Vedeme už jen 22:18, pak 23:20 a hosté stále nic nebalí. Za stavu 23:21 máme obrovské štěstí, když Šulista zahraje pipe s pomocí pásky a míč skončí na polovině soupeře. Liberec odvrátí ještě dva mečboly, ale kapitán Správka neustojí tlak a výhru nám přihraje za stavu 24:23 zkaženým podáním. 
Ohlasy po utkání: 
Matěj Šmídl (kapitán Ostravy): 
„Mám radost ze tří bodů. Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, a proto si těch tří bodů moc vážíme. Chtěli jsme Liberci vrátit porážku z jeho palubovky a to se nám podařilo. Skalp loňského mistra se cení.“
Aleš Správka (kapitán Liberce): 
„Prohráli jsme si zápas proto, že jsme v rozhodujících chvílích s výjimkou třetího setu nedokázali odztrátovat. Nepřihráli jsme si a neuhrávali bodová balóny.“
Michal Nekola (trenér Liberce): 
„Přijeli jsme sem vyhrát, ale nepovedlo se nám to. Nešel nám servis, a když náhodou přišel dobrý, domácí to ustáli. Ostrava hrála rychle a dobře bránila. My jsme neskládali míče na jedny ruce.“
Zdeněk Šmejkal (trenér Ostravy): 
„V našem výkonu byl velký rozdíl oproti čtvrtku. Tentokrát nám kvalitní servis pomáhal. Tím jsme Liberec odtáhli od sítě a on nemohl moc útočit středem. Tím se nám zjednodušila obrana. Měli jsme i štěstí. Kluci dnes splnili úkol a hráli agresivní podání, které i takticky trefovali, kam měli. To nebývá jednoduché a ne vždy se to daří, když se tlačí na servis. 
Liberec má náročný program, je pořád na cestách. Vím, o čem mluvím, my jsme to zažili v roce 2014. Troufnu si říci, že jsme si dnešní výhrou zajistili účast v play off. To ale už bude úplně jiná soutěž a Liberec v ní bude taky hrát jinak.“
Poprvé v základní sestavě nastoupil v rámci extraligy juniorský blokař Lukáš Kittel. „Určitě je pozitivní, jak zvládl svoji roli. Šli jsme do risku a místo menšího Ondry Lacha jsme postavili na Kubu Janoucha vysokého blokaře. Lukáš dodržel základní věci a zcelil díru v sestavě,“ zhodnotil trenér výkon debutujícího blokaře. 
Podruhé naskočil do letošního ročníku extraligy na pozici libera Jan Václavík a opět stejně jako s ČZU Praha předvedl výborný výkon. „Honza nepřekvapil. Všichni víme, jak na liberu dokáže hrát. Navíc perfektně organizoval obranu. Neznamená to, že bude hrát již pravidelně do konce sezony. S ohledem na jeho zdravotní stav si ho musíme šetřit,“ dodal Šmejkal na adresu svého hrajícího asistenta.