Bravurně jsme otočili a zvítězili v důležitém zápase ve Zlíně!

Extraliga mužů – 16. kolo
VSC Fatra Zlín – VK Ostrava 1:3 (17,-21,-21,-30)
Zlín: Barák, Kolář, Čechmánek, Navláčil, Hupka, Kostoláni, Obdržálek. (Střídali: Motyčka, Přikryl, Porubský, Adamec). Trenér Roman Macek. 
VK Ostrava: Biernat, Šmídl, Lach, David, Šulista, Janků, Vašina. (Střídali: Šoltys, Balon, Kittel). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
1. set
V úvodu oba celky poctivě ztrátují a uhrávají si své body. Jako první jde do více než jednobodového vedení Zlín (6:4), ale my okamžitě reagujeme při podání Šulisty. Od stavu 6:6 se domácí začínají prosazovat výbornou obranou na síti i v poli a v body proměňují veškeré dohrávané míče. Zlín postupně vede 10:6 a 15:10 a je v prvním setu jasně lepším celkem. Náš tým navíc kupí v útoku jednu nevynucenou chybu za druhou, vůbec se nedaří kapitánovi Šmídlovi, který je střídán v závěru sady Šoltysem. První bodový blok z našeho pohledu přichází až za stavu 22:14. Set zakončuje esem náš bývalý hráč Čechmánek, který je v prvním dějství nejvíce bodujícím hráčem domácích. 
2. set
I když i ve druhém setu jde Zlín jako první do dvoubodového vedení, v útoku se pomalu zvedá Šmídl. Po důrazném útoku Janků poprvé jdeme do vedení 6:7 a při podání Šulisty se jeho čtvrtým úspěšným útokem pipe dostáváme do vedení 6:9. Náskok držíme soustředěným výkonem a za stavu 14:18 donutíme domácího trenéra Macka k prvnímu vynucenému oddechovému času. Při podání Baráka se Zlín sice dostane na dohled jednoho bodu, ale výborně hrající dvojice Šulista, Šmídl drží náš prapor. Důležité vedení 20:23 si vybojujeme po dělovém podání našeho kapitána. Máme nakonec výhodu třech setbolů a stav zápasu srovnává po úspěšném útoku Janků. 
3. set
Při podání Biernata vstupujeme skvěle do třetího setu. Rychle vedeme 0:3. Zlín kupí chybu za chybou, nedaří se hlavně smečařům. Za stavu 5:9 přichází čtyřbodová série Lacha na podání. Po ese Biernata a následném úspěšném útoku jdeme do druhého technického oddechového času s luxusním náskokem 7:16. Zlín se nevzdává. I osmibodové vedení našeho týmu nebere domácím touhu se setem ještě něco udělat. Na více než čtyřbodový rozdíl ale svého soupeře nepustíme. Stále se v útoku spoléháme na skvěle hrajícího Šmídla i Šulistu. Druhý setbol využívá Šmídl a my máme zisk minimálně jednoho bodu jistý. 
4. set
Zlín vstupuje lépe do posledního dějství zápasu. Domácí brzy vedou dobrými bloky 5:2, 7:3 a 9:5. Při podání Biernata otáčíme šesti body průběh v náš prospěch. Od stavu 10:11 je to boj o každý míč. Za stavu 15:15 odskočíme na dva body my, Zlín ihned reaguje a stav otočí. I když před koncovkou vedeme 19:20, Zlínu fungují bloky a za stavu 23:21 je blíže k vynucení si pátého setu. Při podání Šulisty srovnáme stav a nastává dramatické vyvrcholení zápasu, při kterém má Zlín tři setboly a my pět mečbolů. Ten pátý promění krásným esem do růžku Petr Šulista v euforickou radost z důležité tříbodové výhry na půdě přímého konkurenta v boji o play off. Po utkání je Českou televizí vyhlášen náš smečař nejlepším hráčem zápasu.
Ohlasy po utkání: 
Zdeněk Šmejkal: „Samozřejmě jsme spokojení, že jsme vyhráli a nepřerušili jsme úspěšnou sérii výher se Zlínem. Zápas jsme začali trestuhodně vlažně. Asi jsme si mysleli, že Zlín to odevzdá. Naštěstí jsme se po prvním setu zkonsolidovali a rozhodli jsme zápas důraznějším servisem a útokem. Věděli jsme, že musíme vyhrát za tři body, abychom mohli myslet na lepší umístění v tabulce. Víme, že Zlín hraje lépe doma. Koncovka čtvrtého setu byla vyrovnaná, ale my jsme ji vyhráli proto, že jsme ji zahráli odvážněji.“
Roman Macek: „V prvním setu jsme se vyvarovali chyb. Od druhého setu jsme ale „sekali“ jednu chybu za druhou. Měli jsme nedůrazný servis i útok. Trochu jsme přidali ve čtvrtém setu, ale zase jsme pokazili koncovku. Střídající hráči naši hru trochu zvedli, ale nedotáhli zápas do pátého setu. Ostrava nás letos čtyřikrát porazila, protože byla čtyřikrát lepším celkem.“
Petr Šulista: „První set jsme sehráli nekoncentrovaně, jako bychom byli ještě v autobuse. V druhém setu jsme se vrátili k naší očekávané hře. Trochu nás nakoplo i to, že se Zlín zhoršil. Začali jsme „solit“ servis a dařilo se nám v útoku. Máme dobrou partu a bojujeme jeden za druhého. To, že se mi zápas dnes vydařil, je zásluha kluků na hřišti a také trenéra, bez nich by to nešlo. V neděli nás čeká důležitý zápas doma s dobře hrající ČZU Praha. To nebude žádná sranda, musíme vyhrát.“