Kapitán Matěj Šmídl věří v obě výhry nad Zlínem

O tomto náročném programu a důležitosti zápasů jsme si povídali s kapitánem týmu Matějem Šmídlem: 
Čekají nás nyní tři důležité zápasy, které mohou rozhodnout o úspěšnosti této sezony? 
Neřekl bych, že rozhodnou o úspěšnosti, ale jsou velmi důležité na obou frontách, na kterých bojujeme. My chceme Zlín porazit jak v poháru, tak v extralize. Tím bychom je dostali ještě více pod sebe, ale bude to těžké. Věřím, že oba zápasy zvládneme. My jsme mladý celek a záleží jen na nás, jak budeme hrát. 
Je pro náš tým v dané situaci stejně důležitý pohár jako extraligová soutěž? 
Extraliga je v tuto chvíli na prvním místě, ale my toužíme si v poháru zahrát finálový turnaj. Nic nevypustíme. Na Zlín se nám letos daří, i s přípravou jsme ho zatím jen poráželi. 
Může v pohárové odvetě hrát roli fakt, že jsme doma zbytečně ztratili jeden set? 
Myslím si, že ne. Jak jsem již řekl, jsme mladý tým, co může porazit každého i s každým prohrát. Zlín nám zatím sedí a je to jen na nás. 
Bude soupeř ze Zlína spíše soustředit síly na extraligový zápas? Přece jenom v boji o play off zatím na 9. místě mírně zaostává. 
Nevím, v jaké jsou aktuální herní pohodě. Oni budou také pod tlakem. Hlavně v extralize to bude před televizními kamerami strašně důležitý a těžký zápas. Oba potřebujeme body. 
Po minisérii se Zlínem nás doma čeká ČZU Praha. Ti ještě s příchodem zkušeného Rybníčka nevzdali boj o play off. 
Ryba jim „vytrhl trávu ze sedaček“ a šli strašně nahoru. Nebude to doma nic lehkého. Ale jako jsem již řekl po utkání s Brnem, pokud se vyvarujeme zbytečných chyb, tak můžeme vyhrát. Vyhrává ten, co méně chybuje a to nás stálo body s Brnem, kde jsme my byli ti více chybující. 
Odvetný zápas se Zlínem v rámci Českého poháru se hraje ve Zlíně ve čtvrtek 26. ledna od 17 hodin. 
Postupová matematika: 
Zlín postoupí přímo, pokud vyhraje 3:0. Pokud vyhraje 3:1, hraje se rozhodující zlatý set.
Naši volejbalisté si zajistí postup jakoukoliv výhrou, případně můžeme prohrát 2:3. Při prohře 1:3 postupuje vítěz zlatého setu.