Ústí nad Labem - Pohled na statistiku zápasu očima Honzy Václavíka

První utkání po třítýdenní Vánoční pauze může být vždy ošemetné. Ústí vyhrálo v extralize zatím pouze jedno utkání, takže jsme cítili povinnost zvítězit. Pře zápasem jsme si říkali, že naše ofenzíva je silnější než ústecká defenzíva. Chtěli jsme hrát hodně “pipeů” (útok ze zadní pozice ze zóny 6 zadním smečařem) a to se nám i poměrně dařilo.
Celková efektivita našeho útoku byla nadprůměrná - 59%, Ústí 36%. Na bloky to byl poměrně skoupý duel, 6 pro Ostravu a 3 pro Severočechy. 
Jak již samotný výsledek napovídá, Ústí jsme přehráli ve všech činnostech. Náš tým zápas „odpříjmal“ na 58% pozitivně, z toho 37% excelentně. S tím, že jsme přitom dostali pouze 2 esa, je dobrá vizitka pro naši přihrávačskou formaci. Soupeř „odpříjmal“ pouze na 44% a 30% a dostal 8 es.
Celkových 19 zkažených servisů oproti 4 ústeckým se může jevit jako vysoké číslo. Určitě je naším cílem mít ve statistikách co nejmenší počet zkažených servisů. Ale v zápase, kdy slušně útočíme a efektivně ztrátujeme, to není až tak problematické, pokud servisem tlačíme.
Takže, buď měl soupeř co dělat, aby zkrotil náš servis, nebo jsme ho chybou na podání nenechali hrát. Ani jedno není ve volejbale příjemné, když tým prohrává a soupeř dobře ztrátuje. Plus mínus body jasně v náš prospěch 29 ku 5.
Individuální pozitivní "anomálii” můžeme vyčíst u Davida Janků na servise, 4 esa na 4 zkažená podání je pěkný výsledek.
 
V prvním letošním zápase jsme zvítězili 3:0 za 3 body a přejme si, aby zde platilo otřepané: jak na Nový rok, tak po celý rok.
 
OVA stat usti
usti stat
Ze statistik vybral Jan Václavík, asistent trenéra VK Ostrava