Proti Ústí nad Labem jsme splnili roli favorita

Extraliga mužů – 13. kolo
VK Ostrava – SVK Ústí nad Labem 3:0 (20,24,16)
VK Ostrava: Biernat, Šoltys, Kotas, David, Šulista, Janků, Lex. (Střídali: Balon, Vašina, Šmídl). Trenér Zdeněk Šmejkal, asistent trenéra Jan Václavík. 
Ústí nad Labem: Ulč, Boehm, Tibitanzl, Kohlmann, Nesvačil, Nazdazdin, Kořínek. (Střídali: Hrdý, Šulava, Vodvárka). Trenér Petr Brom. 
1. set
Náš vstup do zápasu je hodný favorita. Brzy vedeme 5:1 a hostující trenér Brom přerušuje zápas oddechovým časem. Hosté se postupně vzpamatují, zpřesní útok a přiblíží se na dostřel tří bodů. I když velmi často chybujeme na podání, držíme si náskok a nedovolíme hostům srovnat. V útoku hraje velmi spolehlivě Šulista a razantním zakončením několikrát roztleská velmi slušně zaplněnou halu. První setbol si vytvoříme po esu Kotase. Dva setboly hosté sice odvrátí, ale po útoku Janků vítězíme v prvním dějství zápasu 25:20. 
2. set
Do stavu 4:4 jsme bodově vepředu, ale pak úspěšné podání australského univerzála Boehma donutí trenéra Šmejkala k oddechovému času. Oba celky ztrátují do stavu 10:10. Nás stále trápí mnoho zkažených podání, hlavně těch jednoduchých. Za stavu 12:10 zahrají hosté čtyři body v řadě a diktují vývoj druhého setu. Velmi slušně jim hraje univerzál Boehm. Do koncovky jde Ústí s dvoubodovým náskokem (19:21). Naštěstí se nám vrátí kvalita na podání. V dramatické koncovce promění druhý setbol výborně hrající Šulista. 
3. set
Úchvatná série Davida Janků na podání na začátku setu určí ráz blížícího se konce zápasu. Janků se do servisu náramně trefuje a vedeme 6:0. Za stavu 12:4 po dalším esu Kotase má hostující trenér Brom vybrány oba oddechové časy. I v dalším průběhu David Janků hraje výbornou pasáž zápasu a jeho servis na hosty platí. Před koncovkou máme náskok deseti bodů. Za stavu 22:11 navíc vyhrajeme krásnou a nejdelší rozehru zápasu. Na bloku boduje nahrávač Biernat, který jednou i excelentně zaútočí. První mečbol vybojuje čistým esem Kotas, ale následně při podání Tibitanzla dokážou hosté i přes vynucený oddechový čas trenéra Šmejkala odvrátit šest mečbolů. Zápas končí za stavu 25:16 po úspěšném bloku Davida.