Naši žáci pokračují ve vítězném tažení

Po úspěšném působení v celostátním Českém poháru naši žáci U16 pokračovali neméně úspěšně i v nejvyšší výkonnostní skupině Moravskoslezského přeboru. V celém turnaji ztratili jediný set a bez porážky v turnaji jasně zvítězili. Průběh turnaje popisuje trenér Roman Dvoran:
V nedeľu 18.2.2024 cestovali starší žiaci U16 do Kojetína na piaty turnaj Krajského preboru. Kojetín, ako líder celej súťaže hostil turnaj A skupiny prvý krát v tomto súťažnom ročníku. Žiaci VK Ostrava si v meraní síl poradili so všetkými súpermi a po dobrých výkonoch sme zaslúžene celý turnaj ovládli. V celkovej priebežnej tabuľke sme sa posunuli na druhé miesto za aktuálnym lídrom súťaže Kojetínom. Družstvo má pred sebou posledný turnaj Krajského preboru, ktorý sa odohrá o mesiac.
Výsledky zápasov:
VK Ostrava – Nový Jičín 2:0 (13,7)
VK Ostrava – Kojetín 2:0 (16,11)
VK Ostrava – Green Volley FM 2:0 (15,23)
VK Ostrava – Opava 2:1 (-21,16,7)
Po jednoduchom zápase proti Novému Jičínu, v ktorom sme jednoznačne dominovali, nás čakal domáci favorit. Kojetínu chýbali viaceré opory a náhradníci na našu dobrú hru nestačili. Domáci sa pred vlastným publikom snažili niečo vymyslieť, ale proti našim presným útokom nemali šancu. Jasné víťazstvo nás posúvalo do polohy favorita turnaja.
V treťom zápase proti nám nastúpil motivovaný Green Volley. V prvom sete sme tlačili na súpera podaním a po dobrej hre v poli sme z protiútokov bodovali. Prvý set bol bodovo pre nás jednoduchý, vysoký náskok sme v pohode dobrou hrou udržali. V druhom sete vsadil Green na agresívne podanie a naša istota sa v určitých momentoch vytratila. Na obidvoch stranách bolo vidieť pekné útočné aj obranné momenty. V koncovke setu sme využili presné podanie aj útok z okraja siete. Set sme získali pre seba tesným dvojbodovým rozdielom.
V poslednom súboji na turnaji sme nastúpili proti Opave, ktorá sa opiera o výbornú techniku aj kvalitné podanie. V prvom sete sme sa ťažko presadzovali. Súper viacero dlhých výmen povyhrával. Zdalo sa, že na nás doľahla únava. Bolo super, že sa v ďalšom sete všetci na ihrisku chytili a hru sme výrazne vylepšili. Vo všetkých činnostiach sme sa dostali do hry. Chyby začala kopiť Opava a celý zápas sme dohrali vo výbornom tempe. Víťazstvo v celom turnaji patrili žiakom VK Ostrava
Zostava VK Ostrava U16 : Martin Prokeš, Vašek Tesař, Petr Hanzlík, Marek Stavárek, Hynek Vícha, Adam Rozšafný, libero Ondřej Ružička, Matěj Bystroň, Daniel Jirásek, tréneri Kotula a Dvoran.
Posledný turnaj Krajského preboru hráme 24.3.2024, usporiadateľ je zatiaľ neurčený, na ňom sa budú rozdávať pre najlepších medaily. Naša pozícia je pred posledným turnajom výborná. Verím, že si chuť do tréningu a zápasov zachováme. Družstvo dokázalo zvládnuť aj ťažšie momenty a vidno, že lídri Rozšafný, Prokeš, Vícha a Tesař ťahajú družstvo správnym smerom. Naše skúsenosti z celej sezóny sa nám určite v jej závere budú hodiť. Už dnes myslíme a pripravujeme sa na Finále Českého poháru aj na MČR v klubovej súťaži, na ktoré máme šancu postúpiť z Krajského preboru. Dúfam, že tieto ciele splníme.

U16 24 02 24 pod článek