Žáci po kvalifikaci budou hrát v nejvyšší výkonnostní skupině

A-tým starších žáku si v kvalifikaci vybojoval účast v 1. výkonnostní skupině krajského přeboru. B-tým bude hrát ve třetí.
Starší žáci hrají letos Moravskoslezský přebor v kategorii nově nazvané U 16. Stejně jako v loňské sezoně máme v této soutěži pod vedením trenérů Romana Dvorana a Martina Vaculíka dva týmy. Kvalifikaci absolvovaly žákovské týmy v Raškovicích a Frýdlantu nad Ostravicí.
Výsledky zápasov VK Ostrava A:
Nový Jičin B 2:0 (12,11)
Kojetín 2:0 (13,14)
Raškovice 2:0 (12,14)
VAM Havířov 2:0 (8,9)
Naše A družstvo hralo svoj prvý turnaj v Raškoviciach. Súperi sa navzájem spoznávali, keď po minulej sezóne sa zostavy jednotlivých družstev veľmi zmenili. Obmenou prešla aj naša zostava, tak sme boli zvedaví aké výkony v zápasoch podáme. Trénink družstva sme zamerali na hru s jedným nahrávačom a v jednotlivých zápasech sme mali prevahu. Družstvo však žiadny set nepodcenilo a preto boli bodové výsledky dosť jednoznačné. Ačko hralo dobre v útoku a najsilnejšou činnosťou bolo podanie. Turnaj sme vyhrali bez straty setu a tým sme postúpili na ďalší turnaj do najlepšej výkonnostnej skupiny. Uvidíme, jako sa nám bude dariť v hre s najlepšími.
Výsledky zápasov VK Ostrava B:
Frýdlant 0:2 (-10,-18)
Blue OVA 0:2 (-14,-18)
TJ Hlučín B 2:0 (15,23)
Naše B družstvo vedené Martinom Vaculíkom išlo zbierať skúsenosti do Frýdlantu. Béčko je zložené z mladších hráčov a k ich zaradenie do krajského preboru bolo s motívom, aby aj mladší hráči odohrali čo najviac zápasov v sezóne. Družstvo hrá bez tlaku na výsledok so snahou uhrať so staršími protihráčmi čo najlepší výsledok. V poslednom zápase s Hlučínom sa podarilo bodovať a konečné tretie miesto je dobrým štartom do súťaže. V ďalšom kole si béčko zahrá v C skupine .
V termíne 15.-16.10.2022 sa žiaci VK Ostrava predstavia v prvom turnaji Českého poháru který sa uskutoční v Novom Jičíne. Turnaj odohrá 12 družstiev a výsledky sa budú počítať do dlhodobej tabuľky. Čaká nás náročná previerka výkonnosti jednotlivcov aj družstva.

Roman Dvoran