Mladší žáci se kvalifikovali do elitní skupiny kraje


„Naše sestava mladých kluků se skládala ze tří zkušenějších hráčů a zbytek byli úplní nováčci. Jejich premiéra dopadla na výbornou. Všechny utkání jsme vyhráli, byť jeden kontumačně, a postoupili pro první kolo do té nejvyšší výkonnostní skupiny. Moc gratulujeme,“ pochvaloval si úspěšný vstup do sezony trenér Martin Vaculík.

Výsledky VK Ostrava:

VK Ostrava - Blue Volley Ostrava – ZŠ Formana 2:0

VK Ostrava - Red Volley Frýdlant n/O 2:1

VK Ostrava – VAM Havířov 2:X – kontumačně

Sestava: Vlček Jan (kapitán), Žarnovický Alex, Rozšafný Adam, Stavárek Marek, Raszka Martin, Prokeš Martin, Poláček Jakub, trenér: Martin Vaculík.

„Utkání s Blue Volley bylo velmi vyrovnané v obou setech. Ale koncovky zvládli lépe naši chlapci. Zápas s Frýdlantem byl jako noc a den, či spíše jako Jackal & Hide. První set jsme jasně dominovali a vyhráli o dvacet bodů. Do druhého naši kluci nastoupili s hlavami v oblacích a rychle prohrávali o patnáct bodů. Postupně trošku stahovali, ale set nakonec ztratili. Ve třetím setu se již vrátili na zem a jasně ho vyhráli,“ popsal průběhy zápasu trenér Vaculík.

„Skvělá premiéra po delší době. To znamená záruku kvalitních zápasů alespoň pro první kolo. A to přesně chceme. Klukům moc děkuji. Až na druhý set s Frýdlantem podali výborný výkon. Neodpustím si poznámku, že začínat s mladšími žáky takhle brzy, a obzvláště po covidu, je podle mého názoru (shodli jsme se na tom se všemi trenéry) nesmysl! Než nastartujete kroužky, než nováčky něco naučíme, než jim vyřídíme registrace atd., vyžaduje čas. Nechápeme, kam se tak spěchá. Ostatní kategorie mají již hráče relativně hotové, ale mladší žáci ne. Podívejte se na počet kontumací napříč všemi skupinami. Ta hovoří za vše. My ve VK Ostrava jsme se s tím ale naštěstí vypořádali,“ dodal kriticky ke startu soutěže trenér VK Ostrava Martin Vaculík.