Starší žáci se vrací do nižší skupiny


Výsledky zápasov:
VK Ostrava - Nový Jičín 0:2 (-16,-17)
VK Ostrava - Blue Volley Ostrava A 0:2 (-24,-21)
VK Ostrava - Green Volley Beskydy 0:2 (-11,-19)
Žiaci hrali solídne do polovice prvého setu v prvom zápase. Potom Nový Jičín zlepšil podanie, čo Ostrava prihrávala veľmi nepresne. Mnoho lôpt išlo k súperovi zadarmo a potom nasledoval rýchly protiútok. Jičín hral odvážne a s chuťou vo všetkých činnostiach.
V druhom zápase sa hra zlepšila, chlapci hrali v pohybe a dobre bránili sieť. Zdalo sa že súpera zdoláme a vedenie 24:18 bolo viac ako nádejné. Za tohto stavu však došlo k nezmyselnej zrážke našich hráčov a z hry musel odstúpiť so zraneným členkom Filip Srovnal. Zranenie bolo bolestivé a družstvo na ihrisku tento moment nedokázalo zvládnuť. Nahradiť nášho kapitána nedokázal nik zo striedajúcich hráčov.
Zmeny v postavení nezabrali ani v poslednom zápase a družstvo svojou hrou súpera nepreverilo. Niekoľko pekných akcií v útoku aj obrane zápas nepredlžilo. S náročnou situáciou síce chlapci zápasili, ale nepríjemné zranenie spoluhráča hernú klímu ovplyvnilo veľmi negatívne.
Po lekárskych vyšetreniach sa potvrdila u Filipa zlá diagnóza a to zlomenina v oblasti členku. Prajeme mu čo najrýchlejšie vyzdravenie a návrat na palubovku.
Zostava VK Ostrava: Michal Sulek, Filip Srovnal, Aleš Závodský, David Nguyen, Jan Mlčák, Jan Kovařčík Lukáš Filip, Filip Dao, Daniel Starovič.
Roman Dvoran tréner žiakov