Kadeti čtvrtí v elitní skupině extraligy


Sestupujeme sice do druhé skupiny, ale v ní opět budeme mít možnost bojovat o postup do té elitní. Body se sčítají podle umístění napříč skupinami, takže jsme připsali další pro celkové umístění. V květnu proběhne finále extraligy za účasti 8 nejlepších týmů podle celkového pořadí, ve kterém jsme prozatím na šestém místě. Do konce základní části zbývají dva turnaje.
Celková situace před samotným turnajem nebyla jednoduchá. Covid „proběhl“ napříč celou republikou a pouze se čekalo, na koho to bude mít větší či menší dopad. Nakonec ale většina týmů přijela téměř v kompletních sestavách a turnaj proběhl bez větších problémů.
Díky omezeným tréninkovým možnostem před samotným turnaje jsme se do turnaje rozjížděli pomalu. V neděli si již sestava celkem sedla a byli jsme všem týmům více než vyrovnaným soupeřem. Může nás mrzet hlavně zápas se suverénními Č. Budějovicemi, který jsme prohráli těsně v pátém setu 15-12. Kladem je, že příležitost dostali hráči, kteří nastupují spíše jako střídající - Kukrecht, Sonnek, Baláž, Žarnovický.
Výsledky VK Ostrava:
- Blue Ostrava 1:3
- Lvi Praha 0:3
- České Budějovice 2:3
- Olomouc 3:0

Konečná tabulka:
1. VK Jihostroj Č. Budějovice 4 3 1 0 0 12:4 11
2. VK Lvi Praha 4 3 0 0 1 10:3 9
3. Blue Volley Ostrava 4 1 1 0 2 6:9 5
4. VK Ostrava 4 1 0 1 2 6:9 4
5. VAM Olomouc 4 0 0 1 3 3:12 1

Myslím si, že extraliga je letos velmi vyrovnaná. Týmy ze špičky soutěže mají vyvážené týmy a výrazné osobnosti na jednotlivých postech. Tato kvalita je potěšitelná pro český volejbal, ale i pro samotné hráče, kteří v lepší kvalitě rychleji herně rostou. Věřím, že nás již nebudou zatěžovat karantény a zranění ze začátku roku a navážeme na podzimní rytmus a herní pohodu. Za uplynulý turnaj patří pochvala všem hráčům.