Junioři přivezli z Polska další tři body

Opět jsme hráli sice ve starším, ale pěkném volejbalovém prostředí. Polákům se nedá upřít, že i mládež má možnost hrát v důstojném prostředí, na taraflexu a hru řídí fundovaní a příjemní rozhodčí. Utkání ve velké většině provází pěkná divácká kulisa.
Samotný zápas pro nás nezačal dobře a až do koncovky setu jsme prohrávali o 3 – 4 body. Jako by družstvo sedělo ještě v autech. Výkon byl nedůrazný, ospalý a plný chyb, které nahrávaly našemu soupeři. V samotné koncovce jsme soupeřův náskok stáhli a od 23. bodu jdeme poprvé do vedení.  V jednom postavení jsme obrátili vývoj setu pěti po sobě jdoucími body. Tento set a jeho koncovka výrazně napomohla dalšímu průběhu utkání. 
Ve druhém a třetím setu jsme byli jiným družstvem. Ne že bychom excelentně podávali, smečovali, přihrávali či blokovali, ale nedělali jsme žádné zbytečné chyby a postupně jsme našeho hostitele postavili do role statiků. V zodpovědném výkonu jsme si dokráčeli k šesté výhře za sebou v této pro nás velice přínosné soutěži.
ANBUD MKS BEDZIN -  VK OSTRAVA 0:3 (-23,-14,-19)
VK Ostravu reprezentovali: Matouš Vancl, Petr Mlčák, Lukáš Vašina, Oliver Sedláček, Vojtěch Bauman, Dan Karol, Martin Privara, Matěj Lex, Trenér Lubomír Vašina.
Tabulka:
 
1. VK Ostrava
2. Jastrzębski Węgiel
3. Exact Systems Norwid Częstochowa
4. TS Volley Rybnik
5. AZS 2020 IV LO Częstochowa
6. MCKiS Jaworzno
7. ANBUD MKS Będzin
 
Autor: Lubomír Vašina