Junioři se opět probojovali mezi pět nejlepších


Tým postoupil, přestože se před turnajem na něj nahrnuly problémy. Družstvo odjíždělo do Brna na další turnaj extraligy juniorů oslabeno o nahrávače Tomáše Kopeckého (po operaci mandlí), dlouhodobě zraněného Kuby Henzla a Davida Kittla, který den před turnajem přestoupil do konkurenčního týmu z Beskyd, se kterým jsme se mimo jiné utkali v turnaji o návrat mezi českou elitu.

Sobotní zápasy:
VK OSTRAVA - TJ SPARTAK VELKÉ MEZIŘÍČÍ 2:3 (11,22,-19,-24,-11)
První dva sety jsme měli pod kontrolou a hráli jsme zodpovědně. I přes upozornění na poradě o bojovnosti soupeře, který se nevzdává za žádných okolností, jsme ještě ve třetím setu vyhrávali 17:12 a zbytečně zvolnili ve výkonu a agresivitě. Bohužel se nám to nevyplatilo, soupeře jsme dostali na koně a už jsme nebyli schopni se dostat do optimální pohody z prvních dvou setů. Soupeř hrál výborně v poli a nadstandardně jim zahráli oba smečaři
VK OSTRAVA - SK KOJETÍN 2016 3:1 (-23,14,16,21)
I přesto, že jsme pokračovali v nevýrazném výkonu a museli jsme sáhnout k výměně na postu nahrávače (za Vojtu Vašíčka přišel Dominik Jelen), postupem času jsme se dostali do hry a připsali si do tabulky povinné tři body.
Nedělní zápasy:
VK OSTRAVA - VOLEJBAL BRNO 3:0 (21,21,18)
První zápas druhého dne jsme začali s Brnem výborně. Už rozcvička nasvědčovala plnou koncentraci a chuť bojovat o důležité vítězství, které by nám dávalo možnost vrátit se zpět mezi nejlepší družstva ČR. Bohužel při rozcvičce si Honza Holáň poranil opět rameno a tak jsme museli improvizovat na postu blokaře, kdy na tomto postě nastoupil Aleš Závodský. Do zápasu vstupujeme skvěle a po vydařených servisech Radima Závodského jdeme do výrazného vedení (8:1). V zápase jsme soupeře „přeblokovali“ a hráli agresivně i v útoku. Byli jsme také jistější na prvních balonech a přesto, že soupeř nastoupil posílen o nahrávače Provazníka z týmu mužů, byli jsme lepším družstvem a po nejlepším výkonu v této sezoně zaslouženě vyhráli.
VK OSTRAVA - GREEN VOLLEY BESKYDY 3:0 (21,20,20)
Jsme blízko k postupu, ale čeká nás již tradiční a nepříjemný soupeř. Navíc tento tým posílil náš dlouholetý universál David Kittel a určitě jim herně pomohl. Hra soupeře je postavena na nahrávači s reprezentačními zkušenostmi a na obou talentovaných smečařích. Po celý zápas hrajeme zodpovědně a trpělivě. Soupeře tlačíme servisem, kvalitní obranou a neomylným útokem našich bomberů. A když se daří jak nahrávači, tak liberu, bereme v tomto utkání tři body a první místo na turnaji.
Hráli a střídali:
Ondřej Unzeitig, Tomáš Kopecký, Tomáš Kristián, Jan Holáň, Vojta Vašíček, Radim Zvodský, Aleš Závodský, Dominik Jelen, Hynek Ondráček, Jakub Pelikán, Matěj Ranocha. Trenéři: Lubomír Vašina, Jaroslav Nekola.
Konečná tabulka:
1.VK OSTRAVA 4 3 0 1 0 11:4 10
2.Volejbal Brno 4 3 0 0 1 9:3 9
3.Green Volley Beskydy 4 2 0 0 2 6:7 6
4.Spartak Velké Meziříčí 4 1 1 0 2 6:8 5
5.SK Kojetín 4 0 0 0 4 2:12 0