Junioři bojovali s Beskydami i velkou marodkou


ŠSK Beskydy – VK Ostrava 3:0 (22,17,19) a 3:1 (-23,24,17,24)
Junioři šli do regionálního derby v hodně oslabené sestavě. „Měli jsme velký problém se sestavou. První libero Vodička přestoupil do Brna, druhé libero Jelen je zraněný s kotníkem. Asi do konce sezony jsme přišli o univerzála Kittela, který utrpěl na tréninku při bloku otevřenou zlomeninu prstu na ruce. Museli jsme na post univerzála postavit nahrávače Mazocha,“ vypočítává trenér Lubomír Vašina problémy se sestavou.
Beskydy byly hlavně v prvním utkání lepším týmem. „Nechci i přes naše problémy se sestavou snižovat kvalitní výkon soupeře. Ten na nás nasadil své největší hvězdy, které nastupují za mužský tým v první lize. My jsme hlavně v prvním zápase dostávali v průměru na set šest přímých bodů z podání a to byl problém. Ve druhém zápase se kluci se situací popasovali daleko lépe. Za stavu 1:0 na sety jsme dokonce měli na rukách proměnění setbolu a vedení o dva sety, bohužel, nepodařilo se. Kluci ale bojovali a odehráli velmi slušný zápas,“ hodnotí Vašina samotná utkání.
„S aktuálním úzkým kádrem se musíme popasovat. Máme nyní dva zápasy se Zlínem a budeme je chtít zvládnout, abychom náskok na druhé Beskydy stáhli na tři body. Máme pak docela dobrý los a zkusíme se porvat o druhé místo v naší skupině, i když to nebude jednoduché,“ dodává Lubomír Vašina.
Dohrávaná utkání se Zlínem se hrají v hale Janáčkovy konzervatoře v sobotu 16. února od 10. a 13. hodiny.