Junioři pátí na testovacím turnaji


„Nejdříve bylo na řadě testování hráčů. Výsledky ještě nemáme, ale čtyři hráči by měli být v první kategorii A, což je velmi slušný výsledek. Následoval testovací turnaj, před kterým jsme si dali za cíl postoupit do lepší šestky týmů,“ říká trenér Lubomír Vašina.
Vytoužený postup do šestky se našemu týmu podařil, klíčové byly výhry nad nekompletními týmy Beskyd a Českých Budějovic. „Byl to pro nás první ostrý start v přípravě. Poznávali jsme letošní kvalitu soupeřů jak z naší, tak druhé skupiny jedenácti zbylých týmů extraligy. Odehráli jsme některé dobré sety, některé horší. Porazili jsme jen Prosek a skončili jsme pátí. První čtyřku obsadil vítězný Liberec, druhá Příbram, třetí ČZU Praha a čtvrté Brno. Tyto týmy, i když nebyly také kompletní, předváděly chlapský volejbal,“ popisuje Vašina průběh turnaje.
„Ukázalo nám to, na čem musíme do startu extraligy zapracovat. Musíme vydržet v nastoupeném trendu a tvrdě pracovat. Nyní jedeme na Morávku zahrát si přípravné utkání s tamním druholigovým týmem. Od druhého do čtvrtého října nás ještě čeká turnaj v Jastrzębie. A pak je už start extraligy,“ dodává Lubomír Vašina.