Juniorům i kadetům také začíná nová sezona

Závěrečného tréninku loňské sezony se zúčastnili nejen hráči mládežnických družstev, ale i rodiče a vedení našeho klubu. Přes čtyřicet účastníků si velice užilo slunečné odpoledne při beach volejbalu a opékání na grilu. Také tam jsme poděkovali všem, kteří odcházejí.

Do mužské kategorie přecházejí Denis Kamrádek, Filip Bořuta, Dan Karol, Lukáš Kittel, Matěj Šmídl, Martin Privara. Poděkovali jsme za výbornou reprezentaci našeho klubu a všem držíme palce v dalším volejbalovém životě.

Z našeho klubu přestoupil do kategorie mužů do extraligového VSC Zlín Lukáš Kittel. Lukáš, který měří 201 cm a jeho doskok je neuvěřitelných 354 cm vybojoval pro náš oddíl čtyři republikové medaile a z toho i „Mistrovský titul“ v juniorské kategorii a vítězství v Českém poháru. Byl jedním z ústředních hráčů mládežnických týmů.

Dále odcházejí: Bohužel se nám nepodařilo udržet Jirku Sedláka, který u nás hostoval ze Sokola Brno, Jirka se pro příští sezonu rozhodl hostovat v jiném klubu. Je to velká škoda, protože by to byl ústřední hráč v nastávající sezoně v kategorii kadetů a juniorů. Hostování klub umožnil i René Dihelovi, který by měl hrát v kategorii mužů v rodném Dolním Benešově a Markovi Szymutkovi do Havířova.

Naopak směrem do našeho klubu míří na přestup nadějný reprezentant ČR U17 Ondřej Unzeitig ze Sokola Česká Třebová II. a Vojtěch Kalmár ze Sokola Brno, kteří budou absolvovat sportovní gymnázium v Ostravě a Oskar Hoffman ze Sokola Pardubice, který bude v Ostravě studovat VŠ. Rádi bychom ve svých řadách viděli jak Adama Kozla a Marka Michala, oba to jsou velice perspektivní a talentovaní hráči a určitě by svým týmům byli přínosem. Na hostování či přestup by po dohodě měli přijít posílit naše řady Ondřej Muroň, David Kittel, Jakub Henzl z Opavy, se kterou máme díky Davidovi Šťastnému dobré vztahy a věříme, že tomu bude i nadále.